banner564

42 yıllık borç

Rum Elektrik Kurmu, Kıbrıslı Türklerden 271 milyon Euro elektrik parası istiyor

42 yıllık borç
banner598
 Karma köy Pile’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin, 2015 yılında elektrik kullanımı için Rum Elektrik Dairesi’ne (AİK) 200 bin Euro borçlu olduğu iddia edildi.
   Alithia gazetesi, 1964-2015 dönemindeki toplam borç miktarının ise 271 milyon Euro olduğunu öne sürdü.
   Pile’deki Kıbrıslı Türklere ait binalardan elektrik parası alınmadığını, bu yöndeki girişimler sonucunda KKTC Elektrik Kurumu’nun Kıbrıslı Türklere ait binalardaki sayaçları okuma ve her ay sonunda gereken miktarı AİK’e yatırması konusunda anlaşmaya varıldığını iddia eden gazete, akıllı sayaçların bile yerleştirildiğini ancak bazı Kıbrıslı Türklerin baskısı sonucunda bu konudaki uzlaşının ortadan kalktığını iddia etti.
   Haberde ayrıca, konunun Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında gerçekleştirilen müzakerelerde de gündeme geldiği ve herkesin elektrik faturası ödemesi gerektiği şeklinde uzlaşıya varıldığı belirtildi.
  Gazete, bu uzlaşının ardından Kıbrıs Türk tarafının, Karpaz’da ikamet eden Kıbrıslı Rumların da elektrik ödemediklerini ve “herkesin ödemesi” ilkesi çerçevesinde Pile’deki Kıbrıslı Türklerle birlikte Karpaz’daki Rumların da ödeme yapmaları gerektiği görüşünü sunduğunu belirterek bu noktadan itibaren taraflar bir uzlaşıya varmadan konunun “donmuş şekilde” kaldığını iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2016, 06:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473