banner564

7 yeni anlaşma

Bakanlarıyla birlikte Moskova’ya giden Anastasiadis, Putin’den Türkiye’ye baskı kullanmasını istedi

7 yeni anlaşma
banner598
Rum lideri Nikos Anastasiadis, bakanları ve çok sayıda bürokratıyla birlikte Moskova’ya resmi bir ziyaret düzenledi. Dün Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşen Anastasiadis, Türk askerinin adadan çekilmesi ve garantilerin sonlandırılması konusunda yardım istedi.
   Putin ise yaptığı açıklamada, ülkesinin Kıbrıs sorununa adil bir çözümün bulunmasını daima desteklediğini söyledi.
   Anastasiades ile yapılan görüşmelerin önemine dikkat çeken Putin, bunun tesadüfi olmadığını çünkü Kıbrıs ve Rusya’nın uzun bir tarihi paylaştıklarını ve Sovyet Birliği’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’ni tanıyan ilk ülke olduğunu belirtti.
    Kıbrıs ve Rusya arasındaki ilişkilerin geliştiğini ifade eden Putin, Cumhurbaşkanı Anastasiades ile yapılacak görüşme sırasında ikili ilişkiler yelpazesindeki tüm konuların,   uluslararası konuların ve Kıbrıs sorununun ele alındığını ifade etti.
    Anastasiades ise, Rusya’nın Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla yapılan çalışmalara ilkeler temelinde bugüne kadar verdiği destek için şahsen ve Kıbrıs halkının teşekkürlerini ifade etti.
    Anastasiadis “Bu durum Kıbrıs ve Rusya arasındaki çok yakın işbirliği ile iki ülkenin halklarının ortak kültür, dini ve tarihi ilişkileri paylaştıklarını ispat ediyor” dedi.  

7 yeni anlaşma    

   Bu arada Rum ve Rus heyetleri arasında yapılan görüşmeler sonucunda dün 7 tane işbirliği anlaşmasının imzalandığı belirtildi. Böylece Güney Kıbrıs ve Rusya arasında imzalanan ikili anlaşmaların sayısı 67’ye yükseldi.
   Moskova’daki temalarını tamamlayan Rum lideri Nikos Anastasiadis ve beraberindeki heyetin dün akşam adaya döndüğü öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474