banner564

AKEL’den sert eleştiriler

Başkanlar Konseyini toplayan Anastasiadis, Kıbrıs sorunuyla ilgili gelişmeleri görüştü

AKEL’den sert eleştiriler
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Başkanları Konseyi toplantısında Erum siyasi şparti liderleri ile Kıbrıs sorununa ilişkin son gelişmeleri ele aldı. Rum basınına göre, özellikle AKEL lideri Andros Kiprianu, müzakerelerin yeniden başlaması yönünde tavır belirlenmesini istedi. Kiptrianu” bu şekilde masan kaçmak Türkiye’nin işini kolaylaştırıyor”dedi.
   Haravgi gazetesi, konuya ilişkin haberini “Başkan Türk Uzlaşmazlığını Kolaylaştırıyor” başlığı altında yansıtırken, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve diğer parti başkanlarının açıklamalarına yer verdi.
Habere göre, Kiprianu toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, Anastasiadis’ten müzakerelerin yeniden başlaması için girişim başlatmasını istediğini belirtti.
Kiprianu, müzakere süreci yeniden başlayacağında Türkiye yüzünden zor bir süreç olacağını ancak Kıbrıs Rum tarafının da Türkiye’nin işini kolaylaştırdığını iddia ederek, uluslar arası toplumun Türkiye’ye tahammül göstermesi yüzünden ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarını öne sürdü.
   DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos ve EDEK Başkanı Yannakis Omiru ise açıklamalarında, Anastasiadis’i doğal gazı Kıbrıs sorununun bir parçası yaparak ciddi tavizlerde bulunmakla suçlarken, Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi Başkanı Yorgos Perdikis ise toplantıyı “zaman kaybı” olarak nitelendirdi.
    Simerini gazetesi haberini “Yeni Randevu Verdiler – Kıbrıs Sorunu Stratejisi Şubatta Ayrıntılı Ele Alınacak” başlıkları altında verirken, parti başkanlarının çoğunluğunun  toplantıda Anastasiadis’in yaptığı izahatlardan tatmin olmadıklarını yazdı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474