banner564

Aracılar büyük para kazanıyor

Larnaka’nın en gözde bölgesi Makenzi’deki Türk mülkleri paylaşılamıyor

Aracılar büyük para kazanıyor
banner598
Larnaka’nın Mckenzie (Makenzi) bölgesindeki Türk mallarının kiralanması ve kullanılması konusundaki yönetim değişikliği, bazı kişilerin havadan büyük paralar kazandığını da ortaya çıkardı.
   Türk  mallarını yönetme yetkisinin Larnaka Belediyesinden alınıp, Rum İçişleri Bakanlığı tarafından üstlenilmesini istemeyen bazı kişilerin, bölgedeki turizmin bozulacağı dedikodusunu yayarak bunu önlemeye çalıştığı ifade edildi. 
   Fileleftheros gazetesinde yer alan haberde, dedikoduların amacının, bölgedeki Kıbrıs Türk mallarının, yalnızca Kıbrıslı Türk mal sahipleri ve göçmenler değil, genel olarak Kıbrıs Türk mallarının tümünün bakımını üstlenen vergi mükellefinin aleyhine olacak şekilde istismar edilmesinden ibaret olan ve uzun yıllardır süren durumun kalıcılaşmasını uygun gören bir ortam yaratılması amacını taşıdığı ifade edildi.
   Uzun yıllardır bölgede hüküm süren durumun, yalnızca bazı kişilerin çıkarlarını gözettiğini yazan gazete, Makenzi sahili bölgesindeki eğlence tesislerinin idaresinin zaman zaman el değiştirdiğini, ancak devletin bundan hiçbir gelir elde etmediğini ifade etti.
   Gazeteye göre, Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos ise açıklamasında, yardım ve destek için şehrin hizmetinde olduklarını, ancak bunun da bu bahse konu tesislerin işletilmesinden ortaya çıkan paraların tahsil edilmesiyle birlikte, yasal yollarla olabileceğine dikkati çekti.
    “Bazı kişilerin devletin her yıl milyonlarca Euro harcayarak bakımını yaptığı Kıbrıs Türk malları aleyhinde olacak şekilde neden kazanç sağlamaya çalıştıkları” sorusunu soran Hasikos, “Kıbrıs Türk Malları Vasiliğinin, bu eğlence tesislerini neden düşük miktara kiraya vermesi gerektiğini, bunları ucuza kiralayanların da bunları devren kiraya verip kat kat fazla para almasını ise anlayamadığını” sözlerine ekledi.
  Rum basınında geçmişte çıkan haberlerde, Makenzi sahilinin idaresinin şu an Larnaka Belediyesine ait olduğu, Makenzi’deki eğlence tesislerinin bir Kıbrıs Türk arazisinin üzerinde bulunduğu öte yandan eğlence merkezlerinin, hak sahipleri tarafından, önemli bir kazanç elde ederek, hak sahibi olmayanlara devredildiği, devletin ise bu kazançtan mahrum bırakıldığı belirtilmişti.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 06:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473