banner564

Aranıyorlar

22 yaşındaki İngiliz’in Ayia Napa’da öldürülmesiyle ilgili oldukları iddiasıyla Mehmet Akpınar ve Sali Ahmet adında 2 Kıbrıslı Türk hakkında tutuklama kararı çıktı

Aranıyorlar
banner598
Raif DOĞRU

   Güney Kıbrıs’ın turizm merkezi Ayi Napa’da geçtimiz pazar günü bıçaklı saldırıya uğrayan 22 yaşındaki George Law isimli İngiliz vatandaşının öldürülmesiyle ilgili olayda şüpheli görülen Mehmet Akpınar (22) ve Sali Ahmet (43) isimli iki Kıbrıslı Türk’ün arandığı haber verildi.
   Rum polisinin olayla dolaylı olarak ilgisinin olduğunu saptayarak tutukladığı 49 yaşındaki Kıbrıslı Rum kadın Koulla Anastasiou’nun önceki gün mahkemeye çıkarıldığı ve 2 Kıbrıslı Türk’ün isimlerini verdiği ifade edildi.
   Larnaka Mahkemesi’ndeki duruşmada Koulla Anastasiou’nun son bir yıldan beri, 22 yaşındaki erkek arkadaşı Mehmet Akpınar ile Larnaka’daki bir evde yaşadıkları açıklandı.
Koulla Anastasiou, mahkemedeki ifadesinde Mehmet’in olay gecesi taksi ile Ayia Napa’ya gittiğini ve farklı elbise giydiğini, ertesi gün ise eve dönerek cep telefonunu aldıktan sonra ayrıldığını söyledi.

Yüksek Komiserlik devrede

   Bıçaklı saldırı sonucunda henüz 22 yaşında hayatını kaybeden George Law’ın katillerinin bulunması için yoğun çaba harcayan İngiliz Yüksek Komiserliği’nin de ilgililerle irtibat halinde olduğu bildirildi.    
   Ay Napa’daki olayda, iki İngiliz vatandaşı, dışarıda yürürken daha önceden aralarında kavganın yaşandığı iki kişinin bıçaklı saldırısına uğramıştı. Saldırı neticesinde İngiliz vatandaşlarından biri ölürken, diğer yaralanmıştı.
   Haberde hayatını kaybeden İngiliz’in vücuduna saplanan bıçağı çıkarmamış olsaydı yaşama ihtimalinin olabileceği belirtildi. 

KKTC olaydan habersiz

   Diyalog muhabirinin görüşlerine başvurduğu bir KKTC yetkilisi, güneyde yaşanan cinayetle ilgili 2 kişinin kuzeye kaçtığına ilişkin herhangi bir bilgi alınmadığını söyledi. Aynı yetkili, bu konuda KKTC polisinden de bir haber alınmadığını kaydetti.
   Polis kaynakları da, İngiliz vatandaşı George Law’ın öldürülmesi konusunda adı geçen 2 Kıbrıslı Türk’ün arandığı konusunda kendilerine herhangi bir bilginin ulaşmadığını söylüyor.

Kayıp İngilizin cesedi bulundu

   Bu arada 8 Ağustos günü kayıplara karışan Waceryk George isimli 69 yaşındaki İngiliz vatandaşının dün sabah Paralimni bölgesindeki ormanlık bir arazide bulunduğu açıklandı.
   Yapılan ilk tespitlerde George’nin üzerinde herhangi bir darp veya yara izine rastlanmadığı belirtildi. George’nin Alzaymer hastası olduğu kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474