banner564

Suriçine can verecek

Gazimağusa’da 1973 yılında faaliyete başlayan Altun Tabya Hotel, uzun bir aradan sonra yeniden turizmin hizmetine girdi

Suriçine can verecek
banner598
Gazimağusa Suriçi’ni Canlandırma Projesi çerçevesinde Surlariçi’nde 1973 yılında faaliyete başlayan Altun Tabya Hotel, uzun bir aradan sonra yeniden turizmin hizmetine girdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, restorasyonun ardından açılan otelde dün kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi.
Toplantıya, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve Altun Tabya Otel İşletmecisi Berna Altunsoy katıldı.
Altun Tabya Hotel İşletmecisi Berna Altunsoy toplantıda yaptığı konuşmada, 1973 yılında faaliyete başlayan otelin Gazimağusa’da iz bırakan bir yer olduğunu ifade ederek, kültürel bir miras olan oteli uzun bir aradan sonra yeniden faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşamakta olduklarını kaydetti.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise otelin Mağusa’ya anlam taşıyan bir yer olduğunu belirterek, turizmde hakettiği yere gelebilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Ataoğlu: Turizme katkı sağlayacak
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da yaptığı konuşmada, Gazimağusa’ya ciddi katkılar sağlayan Altun Tabya Otel’in yeniden hizmete girmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, bakanlık olarak turizmin kalkınmasına yönelik çalışmalarından bahsetti.
Tarihi eserlerle ilgili ciddi çalışma içerisinde olduklarını belirten Ataoğlu, deniz kapısı, şömineli ev ve eski polis karakolunun müzeye dönüştürülmesi yönünde girişimler yanında Gazi İlkokulu ile Veteriner Dairesi’nin de turizme kazandırılması yönünde düşünceler bulunduğunu kaydetti.

Ataoğlu, Ortopedik Özürlüler Derneği’ni kabul etti
Öte yandan Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Günay Kibrit başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (KTOÖD) heyetini kabul etti.
Ataoğlu kabulde yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların daha iyi hizmet alabilmeleri için üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını ifade ederek, bu kapsamda müsteşarlarla gerekli toplantıların yürütüldüğünü söyledi.
Günay Kibrit ise, ülke genelinde engellilerin yaşadığı sıkıntılardan bahsederek, bakanlık ile ortak çalışmalar yaparak engelli vatandaşlar için otellerde neler yapılabileceği konusunda fikir alış verişinde bulunmak istediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474