banner564

Atina’da buluşacaklar

Mısır’ın ardından İsrail’le üçlü zirve ilerliyor

Atina’da buluşacaklar
banner598
   Güney Kıbrıs, İsrail ve Yunanistan arasında üçlü zirve gerçekleştirilmesine yönelik girişimlerde ilerleme kaydedildi.
   Fileleftheros, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail Dışişleri Bakanlıkları Genel Müdürleri Aleksandros Zinon ve Anastasios Mitsialis ve Nissim Ben Shitrit’in  Atina’da gerçekleştirdikleri toplantıda, üç ülkenin bölgedeki işbirliği konusunu ele aldıklarını, bu çerçevede de üç ülkenin dışişleri bakanlarına, Aralık ayında Atina’da toplantı gerçekleştirmeleri çağrısında bulunulması kararının çıktığını yazdı.
   Gazete: “İsrail’le Üçlü Zirve Düzenlenmesi–Atina’da Türk Kışkırtmalarına Değinmeyen Açıklama” başlıkları altında verdiği haberinde, Zinon, Mitsialis ve Shitrit’in  görüşmede, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail Dışişleri Bakanları Yoannis Kasulidis, Evangelos Venizelos ve Avigdor Lieberman’a Aralık ayında Atina’da toplantı daveti gönderilmesi kararına varıldığını yazdı.
Zinon, Mitsialis ve Shitrit’in görüşmesi sonrasında yapılan ortak açıklamada, üç ülkenin enerji bakanları tarafından 8 Ağustos 2013 tarihinde Güney Kıbrıs’ta imzalanan işbirliği anlaşmasına atıfta bulunularak bu işbirliğinin geliştirilmesi için tüm düzeylerde siyasi diyalogun devam ettirileceği vurgulandı.
   Habere göre, ortak açıklamada “Doğu Akdeniz’deki yasa dışı eylemler ve uluslar arası hukukun çiğnenmesinden duyulan endişe” dile getirilerek düzenli olarak istişarede bulunulması kararının alındığı ifade edildi.
   Gazete, söz konusu ortak açıklamada Doğu Akdeniz’deki yasadışı eylemlerden bahsedildiğini ancak Türkiye’nin adının açıkça zikredilmediğini belirtirken, bu konuda İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Shitrit’in tutumunun etkili olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473