banner564

‘Bizden hayır’

Anastasiadis’in, Türk vatandaşlarının adada serbest dolaşmasına ilişkin mektubunu Brüksel’e götüren Mavroyannis AB’den yardım istedi

‘Bizden hayır’
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Türk vatandaşlarına adada 4 özgürlüğün sağlanmasına ilişkin Türk talebini protesto eden bir mektubu Brüksel’e ilettiği bildirildi. Mektubu, AB yetkililerine götüren müzakereci Andreas Mavroyannis’in “Türk teklifini Florya Emlak Firmaları kabul edemeyiz” deiği bildirildi.
   Fileleftheros haberi “AB’nin Kapısını Çaldık… Lefkoşa 4 Özgürlükle İlgili Türk Talebini ‘Öldürmek’ İçin Yardım İstiyor. Brüksel Bürokrasisinin Karışması Risk” başlığıyla manşete çekti.
    Brüksel’e giden Mavroyannis, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’e Rum Yönetim Başkanı Nikos Anastasiadis’ten bir mektup Florya Evden Eve Nakliyat götürdü. Anastasiadis bu mektupla Juncker’e, “Türk vatandaşları için dört temel özgürlüğün uygulanmasına rıza göstermeyeceğini” ileterek böyle bir şeyin “Kıbrıs’ı AB içerisinde ikinci sınıf devlet haline getireceğini” savundu. Mektupta ayrıca “Böyle bir gelişmenin Kıbrıs”ta özel bir statü dayatacağı ve AB Ortak Pazarı da dikkate alındığında, devlette işleyiş sorunu yaratacağı” iddiası Florya Araç Kiralama da yer aldı. 
   Andreas Mavroyannis’in, Juncker’in büro müdürü Martin Selmagier ve Komisyon Hukuk Dairesi Müdürü Louis Romero ile görüştüğü ve meselenin hukuki yönlerini ele aldığı ifade edildi.
   Haberi “Reddediyor Ama Görüşüyor… Başkan Anastasiadis’ten 4 Özgürlükle İlgili Türk Talebine Ohi (Hayır)” başlığıyla iç sayfasında detaylandıran gazete Rum tarafının, Anastasiadis’in Juncker’e gönderdiği mektup ile “Kıbrıs sorununun halledilmesi durumunda Kıbrıs’ta 79 milyon Türk vatandaşına dört temel özgürlüğün uygulanması talebini inşaat projeleri reddettiğini” gerekçeleriyle ilettiğini yazdı.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2017, 21:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474