banner564

BM kararları uygulansın

Güneyi ziyaret eden Sırbistan Savunma Bakanı, Rum tezine destek verdi

BM kararları uygulansın
banner598
   Sırbistan Savunma Bakanı Bratislav Gasicc, BM Barış Gücü UNFICYP’te görev yapan Sırp askerlerini denetlemek amacıyla  Güney Kıbrıs’a günü birlik bir ziyaret gerçekleştirdi ve Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis’le görüştü. 
   Simerini ve diğer gazeteler, UNFICYP’te 46 Sırp askerin hizmet verdiğini ve Sırp Savunma Bakanı Gasicc’in bu askerleri denetlemek üzere Güney Kıbrıs’a gittiğini yazdılar.

“Dostane ilişkiler”
Habere göre, Rum Savunma Bakanı Fokaidis’le de görüşen Gasicc görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Sırbistan ile Güney Kıbrıs arasındaki ilişkilerin her zaman dostane olduğunu ve karşılıklı saygı ve işbirliğine dayandığını belirterek Güney Kıbrıs’ın Sırbistan’ın AB üyeliğine yönelik desteğine de dikkat çekti. Gasicc, Güney Kıbrıs ile Sırbistan arasında karşılıklı anlayış memorandumunun imzalanmış olduğunu hatırlatarak bu yılın sonuna doğru Güney Lefkoşa’da yeni bir toplantı gerçekleştirilmesinin söz konusu olduğunu ifade etti.

“BM kararlarına dayanmalı”
Ülkesinin Kıbrıs sorununa ilişkin ilkelere dayalı bir tutum benimsediğini de vurgulayan Gasicc, Kıbrıs sorununun çözümünün BM Güvenlik Konseyi kararlarına dayandırılması gerektiğini de savundu. Öte yandan Rum Savunma Bakanı Fokaidis de açıklamasında, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine vurgu yaptı ve Sırbistan’ın Kıbrıs sorununa adil, kalıcı ve fonksiyonel bir çözüm bulunması yönündeki çabalarının altını çizdi. Fokaidis ayrıca, Sırbistan’ın AB üyeliğini desteklediklerini de sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2014, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474