banner564

BM’yi şahit gösterdi

Anastasiadis, özlü konularda taraflar arasında büyük görüş ayrılıklarının bulunduğunu söyledi

BM’yi şahit gösterdi
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis,  ‘Sigma” televizyonuna yaptığı açıklamada, 11 Şubat tarhli  ‘Ortak Açıklama’nın olumlu olduğunu, ancak daha sonraki müzakere sürecinde, özellikle özlü konularda ilerleme sağlanamadığını söyledi.
   Anastasiadis,“toprak, mülkiyet, vatandaşlık, yerleşikler ile güvenlik ve garantiler konuları gibi büyük konularda taraflar arasında büyük görüş ayrılığı bulunduğunu” belirterek “olumsuz unsurun karşı tarafın tezlerindeki, çözüm bulunmasına yardımcı olmayan katılık olduğunu” ileri sürdü.
  Anastasiadis, “Çıkmaz olarak varsayılan şey sadece, az çok müzakere edilecek olan tezlerin olumsuzluğu değil, dikkatimizi özellikle büyük konulardaki uzlaşmazlıklara odaklamamızı sağlayacak şekilde, nerede uzlaşıp nerde uzlaşmadığımızın ortaya çıkmasına yardımcı olacak bir metodolojide hemfikir olmamalarıdır” şeklinde konuştu. 
   Anastasiadis ayrıca, Kıbrıs Türk tarafının müzakerelere kaldığı yerden başlamaya hazır olduğu izlenimi yaratmaya çalışmasına karşın, sunduğu tezlerle bunu başaramadığını, bunun şahidinin de BM olduğunu öne sürdü.

Barış için ortaklık

Güney Kıbrıs’ın Barış İçin Ortaklık Örgütü’ne üyelik başvurusunun İngiltere tarafından engellendiği, Türkiye ve Rusya’nın da bu çizgide hareket ettiğine dair iddiaların sorulması üzerine ise Anastasiadis, “Rusya’nın herhangi bir itirazı olduğunu algılamadığını, bazı ülkelerin ise, Türkiye’nin olası vetosu senaryosunu temel alarak, Barış İçin Ortaklık örgütüne başvuru öncesinde ortamın iyi hazırlanmasını önerdiklerini” söyledi.
   Alithia gazetesi de Anastasiadis’in söz konusu söyleşisine yer verdi ve Anastasiadis’in Türkiye’ye de çağrıda bulunduğunu yazdı. Habere göre Anastasiadis, “Eroğlu’nun uzlaşmaz tezlerinin aşılması için, durumdan sorumlu olan Türkiye’nin üstlenmesi gereken rolü yerine getirmesi gerektiğini” iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2014, 09:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nimet Kuyucu
Nimet Kuyucu - 4 yıl Önce

Peki doğru olan ne. Kıbrıs ya da Türkiye,, her nerede yaşıyorsa, kendinden başka dostu var mı acaba? Birbirine sımsıkı sarılması, sorunları çözmesi gereken iki kardeş. Böyle bir sevgisizliğe kimsenin hakkı yok, olmamalı.

turkish power
turkish power - 4 yıl Önce

bu arada KKTC lilerin kendisini dev aynasinda gormekten ungiliz kraliyet ailesi mensubu sanmaktan vazgecmeleri lazim bu isĺer londrada gocmen mahallelerinde lokantacilik yapip TC de yabanci ogrenci sinaviyla universite okuyup KKTCye donmeyip burada calisip yolunu bulmakla olmaz su pandemide TC de okuyup doktor vs olan kac kisi KKTCye donup hizmet etti varsa yoksa kendini ingiliz asilzadesi zannetmek TCden gelenler olmasa arabani tamir ettirecek insaat yaptiracak usta bulamazsin

Turkish Power
Turkish Power - 4 yıl Önce

vay arkadas ne kadar sorbonne yale oxford cambridge yalayip yutan varmis maasAllah herkes ingiliz lord leydi okul mezunu 1974 den once kiprista ne bicim bir entellektuel vatandas varmis

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473