banner564

‘Bunun adı taksim’

AKEL lideri Kiprianu, Anastasiadis’in ‘Federasyon dışı’ söylemlerine sert tepki gösterdi

‘Bunun adı taksim’
banner598

  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, federasyon dışı çözümle ilgili düşüncelerine sert tepki gösteren Komü nist AKEL Lideri Andros Kiprianu “Bunun adı Taksimdir’ dedi.

   Anastasiadis’in 4 Temmuz tutanaklarındaki ısrarına da dikkat çeken AKEL lideri, “Başkan, Crans Montana’da hiçbir konuda tutanak tutulmadığını, tarafların kendilerinin not tuttuğunu bilmiyor mu?” diye sordu. 
   BM Genel Sekreteri’nin Crans Montana’daki konferans sırasında güvenlik, garantiler, müdahale hakkı ve asker konusundaki tezlerini açıkça ortaya koyduğunu belirten Kiprianu, Rum Başkanlık Sarayı’nın bu ısrarını “akıl almaz” bulduğunu kaydetti.
   DİKO ise Anastasiadis’in “politikasının ve Kıbrıs sorunundaki taktiğinin başarısızlığını ve Rum halkını yanılttığını itiraf ettiği” değerlendirmesinde bulundu. Açıklamada, “İktidardakiler ve DİSİ liderliği şimdi politika ve taktiklerinin başarısızlığını saklamaya, Kıbrıs Rum tarafı açısından olumlu kabul edilen 4 Temmuz 2017 kayıp tutanak metni ile ilgili peş peşe açıklamalar yaparak suyu bulandırmaya çalışıyorlar” denildi.
   Rum Ulusal Konseyi’nin 26 Şubat görüşmesi öncesinde siyasi partilerin bilgilendirilmesi amacıyla toplanmasını talep etti.

Sözcü yanıt verdi

   Rum Hükümet Sözcüsü Prodros Prodromu ise, DİKO’ya yanıtında, “garantilerin-müdahale haklarının kaldırılması, Türk askerinin çekilmesi ve normal bir devlet kuracak olan işleyebilir bir çözüme varılması” için bütün siyasi partilerin, Anastasiadis’in Guterres çerçevesinin 6 maddesinin referans şartlarına eklenmesi talebinde birleşmesi gerektiğini söyledi.
   Vatandaşlar İttifakı, “karşılaştırmalı inceleme yok, somut hedefi olan strateji yok, eylem planı yok. Kıbrıs sorununun yönetimi bir kez daha doğaçlamaya dayanıyor” görüşünü ortaya koydu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474