banner564

Baskılar yıldırmadı

Bakan Ataoğlu, Rumların tüm engellemelerine rağmen 38 bin turist seviyesinden 1 milyon 200 bin turist seviyesine ulaşıldığını açıkladı 

Baskılar yıldırmadı
banner598

 Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC turizminin bir milyon 200 bin turist seviyesine ulaştığını,  dış ticaret açığının yüzde 50’sini turizmin karşıladığını kaydetti.

Ataoğlu “Sürekli Güney Kıbrıs’ın engellemeleri, protestoları ve ambargoları ile karşılaşıyoruz, buna rağmen bu seviyelere ulaştık” dedi.
Uluslararası Otelciler Derneği (INTHA), Türkiye ve KKTC turizminde farkındalığı attırmak ve canlandırmak amacıyla “1. Uluslararası Türkiye-KKTC Turizm Zirvesi” düzenledi.
Verilen bilgiye göre, Türkiye’de Haliç Üniversitesi’nde yer alan etkinliğe Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katılarak, Türkiye ile KKTC turizmi hakkında konuştu.
Etkinliğe, KKTC İstanbul Başkosolosu Fahri Yönlüer, Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahman Eren, turizm acenteleri, oteller ve üniversite öğrencileri katıldı.
Zirve öncesinde, eko turizmci Zekai Altan’ın katkılarıyla düzenlenen “Gölgeler ve Sülietlerin Enerjisi” ve “İnsan ve Sokağın Enerjisi” temalı Kıbrıs Fotoğraf Sanatçıları resim sergisinin açılışı da yapıldı.
INTHA’nın öncülüğünde düzenlenen etkinlik kapsamında 6 farklı konu başlığı altında, 6 farklı moderatör ile 18 konuşmacı fikirlerini turizm sektörünün temsilcileri ve öğrencilerle paylaştı.
Haliç Üniversitesi Rektörü Abdurrahman Eren etkinlikte yaptığı konuşmada, turizm sektörünün ülke ekonomisine katkısına vurgu yaptı. Eren, Türkiye ve KKTC turizmi için büyük bir öneme sahip böyle bir etkinliği düzenleyenlere ve etkinliğe katılan Fikri Ataoğlu’na teşekkürlerini sundu.

Ataoğlu: Rum engellemeleri
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da burada yaptığı konuşmada, iki ülke turizminin masaya yatırılması, daha iyiye ve sürdürülebilir turizmin devamlı kılınması adına bu tür organizasyonların faydalı olacağını söyledi.
Böylesi anlamlı bir etkinlikte olmaktan ötürü mutluluk duyduğunu belirten Ataoğlu, “Kuzey Kıbrıs bir ada ülkesi. 1974 Mutlu Barış Harekatı sonrasında iki otel ile başlayan turizm serüveni, günümüzde 26 binlik yatak kapasitesine ulaştı. 38 bin seviyesinde olan ziyaretçi sayısı ise 1 milyon 200 bin seviyesine geldi. Sürekli Güney Kıbrıs’ın engellemeleri, protestoları ve ambargoları ile karşılaşıyoruz, buna rağmen bu seviyelere ulaştık” dedi.

“Açığı turizm kapatıyor”
Kuzey Kıbrıs’ın dış ticaret açığının yüzde 50’sini turizmin karşıladığını belirten Ataoğlu, ülkeye turizmin yanı sıra eğitimin de çok ciddi katkıları olduğunu ifade etti.
Turizm açısından Türkiye pazarının kendileri için çok önemli bir pazar olduğuna değinen Ataoğlu, bu pazarı güçlendirmek için 2016 yılından itibaren Anadolu’nun çeşitli illerinde KKTC tanıtım günleri düzenlediklerini belirtti.
Ataoğlu, yıllardır Kuzey Kıbrıs turizmi ile ilgili olarak yanlış algı oluşturulduğunu da söyleyerek, ülke turizminin şans oyunlarından ibaret olmadığını bu yanlış algının giderilmesi için Türkiye’nin çeşitli illerinde KKTC tanıtım etkinlikleri düzenlediklerini vurguladı.
Ülkenin tarihi güzellikleri, bakir  doğası, kültürel mirası ve ikliminin yanı sıra alternatif turizm modelleri ile çok ciddi bir değere sahip olduğunu dile getiren Ataoğlu, Anavatan Türkiye’de yaşayan  herkesin en az bir kere KKTC’yi ziyaret etmeleri gerektiğini söyledi.

2019’da umutlar büyük
Bakan Ataoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada ise, yaptıkları çalışmalar sonrası AnadoluJet'in KKTC'de konuşlanmasıyla birlikte uçak bilet fiyatlarında düşüşün olacağını öngördüklerini de söyledi. 
Türkiye'nin çeşitli kentlerinde yapmaya başladıkları çalışmalarla ve uluslararası etkinliklerle KKTC'yi tanıtmaya devam edeceklerine işaret eden Fikri Ataoğlu, bu konuda 2019 hedeflerinin geçen yıllara göre çok daha fazla olduğunu belirtti.
Bakan Ataoğlu, ülkede turistlerin konaklayacağı mekanlara ilişkin sayıların artması yönünde çalışmalar yürüttüklerini, buna bağlı olarak otel sayılarında ciddi bir artış beklediklerini dile getirdi.

"KKTC'de Hint düğünleri”
Girişimleri sonrasında KKTC'de Hint düğünleri organizasyonlarını başlattıklarını ifade eden Bakan Ataoğlu, "Hint düğünlerinin ülkemizde yapılmasının ne kadar önemli olduğunu ve katılımcılarının çok ciddi şekilde esnafla iç içe olduğunu görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

 Biletlerde düşüş olacak
Uçak bilet fiyatlarındaki artış sonrası yaptıkları girişimler neticesinde AnadoluJet'in KKTC'de konuşlanacağını belirten Ataoğlu, "AnadoluJet'in devreye girmesi ile en azından uçak bilet fiyatlarında düşüşün olacağını öngörüyoruz." diye konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474