banner564

Bütçeye ‘hayır’

ELAM, şimdi de güneydeki Türk mülklerinin bakım ve onarımlarının durdurulmasını istiyor

Bütçeye ‘hayır’
banner598
Güney Kıbrıs’ta siyasallaşan faşist terör örgütü ELAM bu kez, Rum Yönetiminde kalan Kıbrıslı Türklere ait tarihi eser ve camilerin bakım ve onarımına karşı çıktı. ELAM,  bu maksatla ayrılan ödeneğin iptalini istedi.
   Alithia gazetesi, ELAM Başkanı Hristos Hristu’nun dünkü meclis oturumunda, Kıbrıs Türk Malları Fonu’na ilişkin 2017 bütçesinin ele alınması sırasında, cami ve eski eserlerin bakımına ilişkin 355 bin 830 Euro’luk ödeneğin, bütçeden çıkarılmasını talep ettiğini yazdı.
   Gazeteye göre, ELAM Başkanı Hristos Hristu’nun “yaşasın vatan, yaşasın din yaşasın aile” şeklinde slogan atmasının ardından milletvekilleri arasında kimin daha çok Rum-Yunan olduğu konusunda tartışma yaşandı.
    ELAM Milletvekili Hristos Hristu, kendisinden önce konuşma yapan ve “vatan, din ve aile” sloganlarını mantık dışı olarak nitelendiren AKEL Milletvekili Yiorgos Yeorgiu’nun söylemlerine değindi. “Yani vatan ve dine inanan Rum ve Yunanlıların mantık dışı addedilmesi mi gerekecek” şeklinde ifade kullanan Hristu, konuşmasının sonunda “yaşasın vatan, yaşasın din, yaşasın aile” diye bağırdı.
   Gazete, bu açıklamanın ardından milletvekilleri arasında kimin daha çok Rum-Yunan olduğu tartışması yaşandığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2017, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474