banner564

‘Caydırıcı güç olacağız’

Rum ordosunun yeni Komutanı ile görüşen Anastasiadis, uzun vadeli silahlanma programı uyguladıklarını söyledi

‘Caydırıcı güç olacağız’
banner598
  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades, Türk ordusunun Kıbrıs’ta bulunmasını gerekçe göstererek, uzun vadeli bir program çerçevesinde silahlanmaya devam edeceklerini söyledi. Anastasiadis “Milli Muhafız Ordusunun (MMO) birinci görevi caydırıcı güç olmaktır”dedi.
    Anastasiadis, Rum ordusunun Yunanistan’dan gelen yeni komutanı Korgeneral Elias Leontaris ve yeni Komutan yardımcısı Korgeneral Konstantinos Hrisiliou’nun yemin töreni sırasında, silahlanma konusunda yeni mesajlar verdi ve ‘önemli bir süreçten geçildiğini’ söyledi. 
   Rum askeri gücünün daima savunma amaçlı olduğunu savunan Anastasiades, “diplomatik çabalarımızı güçlendirerek ve aynı zamanda, Milli Muhafız Ordusu’nun caydırıcı etkisinden güç alarak, bu politikaya devam edeceğiz” dedi.
    Anastasiades, mevcut dönemde, bu geniş coğrafyada yoğun huzursuzluk yaşandığını, yeni tehlikeler, yeni tehditler ve yeni savaş alanları ile karşı karşıya bulunduğumuzu ifade ederek, bölgede keşfedilen yeni doğal gaz kaynaklarının hem Kıbrıs hem de dost komşu ülkeler için jeostratejik dinamikler yaratan bir gelişme olduğunu vurguladı.
    Doğal gazla ilgili gelişmeye değinen Nikos Anastasiades, “sadakatle hizmet ettiğimiz uluslararası ve Avrupa güvenlik sistemini uygulayarak sakinlikle ele almamız gereken yeni jeostratejik bir durum yaratılıyor” şeklinde konuştu.
    Rum Ordusu  Komutanı ve Komutan yardımcısına atıftan bulunan Anastasiades, “vatanımız ve özellikle Milli Muhafız Ordusu için önemli bir dönemde görevinizi üsteniyorsunuz. Silahlı Kuvvetlerimizin önemli bir dönüşüm sürecinde olduğunu biliyorsunuz” dedi.
    Milli Muhafız Ordusunun yeniden yapılandırma planı ve yeni artan ekonomik fırsatların uzun vadeli bir silahlanma programının planlamasına başlamamıza izin verdiğini ifade eden Nikos Anastasiades, “Kıbrıs’ın, Sürekli Yapılandırılmış İşbirliği Savunma Anlaşması’na katılması (PESCO) sürecinde Avrupa kurumlarındaki varlığımızı ve faaliyetlerimizi geliştiriyoruz” şeklinde konuştu.
    Anastasiades, Kıbrıs’ın uluslararası alanda 40’dan fazla anlaşma ve askeri işbirliği programları imzaladığını ve böylece ülkenin bölgedeki rolünün güçlendiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 12:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 6 yıl Önce

Benim CBdan,BBdan,meclis başkanımdan,Kudret beyden bununla ilgili düşüncelerini çok merak ediyor Kıbrıs Türk halkı

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474