banner564

‘Çıkarımız için kullanalım’

Kıbrıslı Türklerin ekonomik çöküntü içinde olduğunu iddia eden ELAM’dan, Rum liderliğine çağrı

‘Çıkarımız için kullanalım’
banner598

    Güney Kıbrıs’taki terör örgütü ELAM tarafından yapılan açıklamada, Kıbrıslı Türklerin ekonomik açıdan bir çöküntü içinde olduğu iddia edildi. Türk lirasının yüzde 60 değer kaybetmesiyle, KKTC ekonomisinin kötü bir duruma düştüğünü savunan ELAM, Kı brıslı Türklerin artık temel ihtiyaç maddelerini dahi karşılayamaz duruma geldiğini savundu.

   Rum liderliğine çağrıda bulunan ELAM “Kıbrıslı Türklerin bu durumu milli çıkarlarımız lehine doğru strateji belirleyerek kullanılmalıyız”dedi.
  Bu arada Rum Sözcü Vekili Klelia Vasiliu, Rum yönetiminin sonbaharda, müzakerelerin Crans-Montana’da koptuğu yerden yeniden başlamasına olanak tanıyacak gelişmeler olması ve Türkiye’nin güvenlik ve çözümün işleyebilirliği meselelerindeki tezlerinde değişim beklentisi içerisinde olduğunu açıkladı.
   “Hükümet Genel Sekreter’in, Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un temas ve istişarelerinden çıkaracağı sonuçları büyük bir merakla bekliyor” diyen Vasiliu bir anma töreninde yaptığı konuşmada, Rum yönetiminin “BM kararları ve Doruk Anlaşmaları, AB ilkeleri, değerleri ve müktesebatına dayalı bir çözüm hedefine bağlı olduğunu” söyledi. 
   Klelia Vasiliu, “Kıbrıs Genel Sekreter’in koyduğu parametrelere uygun olarak normal bir devlete, Kıbrıs toprağının yüzde 37’sini istila eden ve işgalinde bulunduran bir üçüncü devletin çıkar ve taleplerine değil yalnız kendi vatandaşlarına hizmet eden bir devlete dönüşmeli” ifadesini de kullandı. 

Anastasiadis hazır

    Öte yandan Rum Tarım Bakanı Kostas Kadis, Mihalakis Paridis isimli EOKA’cı için düzenlenen anma etkinliğinde yaptığı konuşmada Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastaiadis’in müzakere masasına dönmeye hazır olduğunu söyledi. 
   Kadis “Ancak müzakerelerin olumlu sonuçlanmasının sağlanması için bütün müdahil tarafların karşılıklı saygı ve iyi niyete dayalı bir diyalog olmasına olanak tanıyacak şartların yaratılması elzemdir” ded 

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2018, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473