banner564

Hükümetin zor günleri

Akaryakıt ürünlerine litre başı 50 ile 56 kuruş arasında zam yapıldı, sosyal medyadan tepki yağdı

Hükümetin zor günleri
banner598

 Suna ERDEN

   Döviz kurlarındaki yükselişin dün de devam etmesi üzerine, akaryakıt ürünlerine litre başı 50 ile 60 kuruşluk zam yapıldı.
   Buna göre 95 oktan benzin 55 kuruş zam ile 4.97 TL, 98 oktan ise 56 kuruş artışla 5.16 TL oldu. Fiyatlar dün gece yarısından itibaren geçerli oldu. 
   Akaryakıt ürünlerine gelen artışlar dün gece sosyal medyada vatandaşlar tarafından eleştirildi.
   İŞAD Başkanı Dengiz Kürşat, sosyal medya paylaşımında “Akaryakıta en son yapılan zam kısa vadede sadece Kıbrıslı Türk tüketicileri değil, buna ek olarak son dönemde Rum Kesiminden KKTC’ye gelen tüketicileri ve beraberinde getirdikleri ek ekonomik aktiviteyi de Negatif etkileyecek” dedi.
   Akandere Otobüs İşletmeleri direktörü Beksan Bekir Akandere, mazota gelen zammın yanı sıra ticari olmasına rağmen Otobus-Minibus alımlarındaki dövize oranlı değerlendirme artışı ve fahiş gümrük fon, kdv, vergi ödemeleriyle toplu taşımacılığın gelişemeyeceğine dikkat çekti.
   Ticaret Dairesi’nin eski müdürü Nalan Nazlı ise paylaşımında şöyle dedi:
  “Benzine okkalı zam!.. 95 oktan benzin 55 kuruş zam ile 4.97 TL, 98 oktan benzin 56 kuruş zamla 5.16 TL oldu. Benzine gelen zammın yanı sıra euro dizel ve gaz yağına da zam geldi. Euro dizel 4.76 TL, Gazyağı ise 4.65 TL oldu.
Başbakanın Bayramdan sonra çalışacağız dediği bu olmalı.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474