banner564

Çöküş olabilir!

Rum tarafına göre Eylül ayı çok kritik

Çöküş olabilir!
banner598
   Eylül ayında Kıbrıs sorununun kritik bir aşamaya gireceği, ya çözüm için sağlam temellerin atılacağı veya Ortak Açıklama ile başlayan özlü çabanın mutlak çöküşle sonuçlanacağı görüşünde olan Rum yönetimi, BM’nin Kıbrıs temsilcisinin atanmasının müzakerelerin üçüncü aşamasının başlangıcıyla aynı zamana denk gelmesini istiyor. 
   Rum Yönetimi Sözcü Nikos Hristodulidis aracılığıyla, BM’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi’nin atanmasının müzakerelerin üçüncü aşamasının başlangıcına denk gelmesini istediğini açıkladı. Hristodulidis, Eylül ayının Kıbrıs sorununda, çok kritik addedilen yeni bir başlangıca damgasını vuracağı görüşünü ortaya koyarak “Yani üçüncü aşama başlarsa o zaman iki taraf sorunun çözümü için sağlam temelleri atacak. Şayet başarılamazsa o zaman da Şubat’taki Ortak Açıklama ile başlayan özlü bir çaba mutlak çöküşe uğrayabilir” dedi.

Rum tarafı plan yapıyor

   Alithia gazetesi, Rum tarafının eylül arifesinde planlarını yapmaya başladığını, öncelikli hedefinin de Rum Ulusal Konseyi’nin maraton toplantılarıyla, verimli bir stratejiye varmak olduğunu kaydetti ve Rum Yönetimi’nin BM’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi’ni atamasını beklediğine işaret ederek özetle şunları yazdı:
   “Ancak bizim taraf bu atamanın (BM Kıbrıs Özel Temsilcisi) BM’nin bu kritik aşamada belirleyici rol oynayabilmesi için müzakerelerin üçüncü aşamasının başlangıcına denk getirilmesini istiyor. Sözcü Hristodulidis gazetemizin bu konudaki sorularına cevaben ‘Genel Sekreter’in temsilcisini üçüncü aşamanın başlamasından önce ataması iyi olurdu.”

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474