banner564

Daha rahat bir görev

Downer’e Avustralya’dan Londra Yüksek Komiserliği teklif edildi

Daha rahat bir görev
banner598

   Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’ın Avustralya’nın Londra Yüksek Komiserliği’ne atanacağı, ancak Kıbrıs sorunuyla ilgili görevinden hemen ayrılmayacağı öne sürüldü.

   Rum basın haberlerinde, Rum yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a yazdığı şikayet mektuplarından rahatsız olan Downer’in ayrılışının bununla bağlantılı görülmemesi için kıbrıs’la ilgili görevinden hemen ayrılmayacağı yorumu yapıldı.

  Downer’ın, Londra Yüksek Komiserliği’ne atanmasının Rum tarafının kendisiyle ilgili itirazlarına bağlanmasını arzu etmediği bildirildi.
   Downer’ın yeni teklifi kabul edeceğini, ancak bunu hemen yapmak istemediğini savunan Fileleftheros gazetesi “ancak  Downer, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanlığı görevinden ayrılışının Rum tarafından gördüğü baskılarla ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in son şikayet mektuplarıyla bağlantılı görülmesini istemiyor”dedi.

 

Zaman kazanma çabası


   Downer’ın, BM ile arasındaki sözleşmeyi birkaç gün önce 6 ay daha uzatmasının da tesadüf olmadığı görüşünü ortaya koyan gazete, bunu, zaman kazanıp ayrılışını, “Avustralya’nın teklifini kabul etme” olarak göstermek için yaptığı yorumunda bulunarak, özetle şunları yazdı:
   “Downer’ın Andreas Mavroyannis’le görüştüğü önceki gün de bu yöndeki bilgileri doğrulamamasına karşın Downer’ı bugüne kadar destekleyen ülkelerden yabancı diplomatik kaynaklar BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı’nın artık mazi olduğunu ortaya koydular. Başkan Anastasiadis ve Derviş Eroğlu ile görüşmemeyi yeğledi. Downer da, Genel Sekreter’e İmajbet gönderdiği mektupların içeriğinden dolayı Nikos Anastasiadis’ten rahatsız görünüyor.
   Bilindiği gibi Aleksander Downer 22 Ocak’ta Güvenlik Konseyi’ne Kıbrıs sorunuyla ilgili bilgi verecek. Ortaya konulan soru ise Downer’ın eleştirerek mi gideceğidir. Eleştirerek gitmeyi tercih ederse okları Kıbrıs Rum tarafına yönelecek.”

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473