banner564

Davet bekliyor

Rusya, Cenevre’deki konferansa katılmak istediğini açıkladı

Davet bekliyor
banner598
 Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Stanislav Osatchiy, ülkesinin Kıbrıs sorununun çözümü amacıyla gerçekleştirilecek konferansa katılmaya hazır olduğunu söyledi.
   Fileleftheros gazetesine göre;, Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Stansilav Osatchiy, EDON tarafından düzenlenen yeni yıl etkinliğinde yaptığı konuşmada, “davet edilmesi durumunda ülkesinin Cenevre konferansına kesinlikle katılacağını” belirtti.
   Habere göre Osatchiy konuşmasında, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, BM Güvenlik Konseyi’nin çözümün uygulanmasındaki rolüne ilişkin görüşlerini desteklediklerini belirterek “Kıbrıs Türk tarafının Rusya’nın katılımı konusunu düşünmekte olduğunu ve henüz bir şey söylemediğini” iddia etti.
    Osatchiy ayrıca, “Kıbrıs Türk tarafının, Güvenlik Konseyi’nin BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ve Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar tarafından temsil edildiğini zannettiği, bu yüzden de Güvenlik Konseyi üyelerinin de katılmasının gerekli olduğunu düşünmediği” iddiasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2017, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474