banner564

Derinlere iniliyor

Eide’nin liderlerle görüşme sonrasındaki açıklaması Rum basınında geniş yer buldu

Derinlere iniliyor
banner598
   Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin önceki gün Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le gerçekleştirdiği görüşme ve ardından yapılan açıklamalar Rum gazetelerinin manşetlerinde yer aldı.
   Fileleftheros gazetesi “Doğrudan Derinlere – Eide Kıbrıs Sorununda Sonraki Adımlar Konusunda Anlaşma Sağlamayı Başardı”başlıklı manşet haberinde, BM Genel Sekreteri’nin yeni Kıbrıs Özel Danışmanı Eide’nin adadaki ilk gerçek mevcudiyetinin Kıbrıs sorununda sonraki aşamalar konusunda uzlaşı sağlanmasına yol açtığını yazdı.
   Gazete, Eide’nin önceki gün liderlerle yaklaşık üç saat süren görüşmesinin ardından Kıbrıs sorununun, uzlaşılamayan noktaların yeniden görüşülmeye başlanmasıyla yeni bir aşamaya geçtiğini, BM’nin ise köprü kurucu öneriler sunmakta kararlı olduğunu iddia etti.
   Gazete, Eide ve liderlerin önceki günkü görüşmesinde, uzlaşı noktaları hakkında görüş birliği olmadığının anlaşılmasının akabinde Eide’nin farklı bir bakış açısıyla, uzlaşmazlık noktalarına odaklanılmasını önerdiğini belirtirken, ancak bu aşamada sonuç alınması durumunda al-ver sürecine geçileceğini öne sürdü.
   Diğer gazeteler ise konuya ilişkin haberlerini şu başlıklarla yansıttılar:
   Politis: Eide’den Temiz Havayla Müzakereler – Fikirler Sunmaya Da Hazır – Zorlarla Başlangıç.
  Alithia: Gerçek Müzakerelerin Zamanı – Müzakereler Yeni Aşamada.
  Simerini: Yeni Aşama Başlıyor – Al-Ver Yerine Anlaşmazlıkların Yakınlaşması İçin Müzakerelere Karar Verdiler.
Haravgi: Doğrudan Zor Konulara – Eide Uzlaşmazlıklara Köprü Kurmak İçin Öneriler Sunacak.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474