banner564

İnisiyatife destek verdi

“Sosyal adaleti bozan hiçbir yasa kabul edilemez” diyen Siber, Hükümetin bu yönde irade koyması ve çalışmaların başlaması gerektiğini söyledi

İnisiyatife destek verdi
banner598
Sendikalardan oluşan “Göç Yasasına Dur De İnsiyatifi”ni kabulü sırasında konuşan Meclis Başkanı Sibel Siber, "Kamu Çalışanlarının Maaş, Ücret ve Ek Ödeneklerini Düzenleyen Yasa’da mevcut olan aksaklığın “eşit işe eşit ücret” olmayışı olduğunu, bunun izahının da olmadığını ve düzeltilmesi gerektiğine inandığını kaydetti.
“Sosyal adaleti bozan hiçbir yasa kabul edilemez” diyen Siber, Hükümetin bu yönde irade koyması ve çalışmaların başlaması gerektiğini söyledi.
“Bunun düzeltilmesi için yapılacak çalışmaların, sendikalar, hükümet, Meclis ve meclisteki milletvekillerinin kollektif bir anlayışla yapması gerektiğine inanıyorum. Bu göç yasasının malzeme yapılmaması gerektiğine inanıyorum” diyen Siber, bu yasa üzerinde çalışarak hep birlikte bir çözümün bulunması gerektiğini belirtti.
Uzun yıllar okuyarak meslek edinenlerin de düşük ücretle işe başlamalarının motivasyonu kıracağına dikkat çeken Siber, “bizim ülkemizde istediğimiz iş huzurunun olması, iş veren ile çalışanın mutlu olmasıdır” dedi.
Kamuda bazı aksaklıkların ve hantal yapının olduğunun bilindiğini de söyleyen Siber, bununla ilgili yasanın bir an önce meclisten geçmesi gerektiğini, birçok şikayet edilen konunun altında bunun yattığını dile getirerek, sorulara hep beraber çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473