banner564

Kooperatifçilik desteklensin

Angolemli, hayvan üreticileri ile imalatçılar arasındaki sorun için hükümeti göreve çağırdı ve bir de öneride bulundu:

Kooperatifçilik desteklensin
banner598

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Hüseyin Angolemli, hayvan üreticileri ile imalatçılar arasındaki sorun için hükümeti göreve çağırdı.

Angolemli yaptığı açıklamada, Hayvan Üreticileri ile İmalatçılar arasında yaşanmakta olan sorunun, hükümet ve ilgili bakan tarafından halka ve tüketiciye olumsuz yansımaları olmadan çözülmesi gerektiğini kaydetti.

Bu konuda esas görevin ilgili bakana düştüğünü belirten Angolemli, ilgili taraflarla görüşülerek, konunun daha ciddi boyutlara ulaşmadan çare üretilmesi gerektiğini kaydetti.

 

“Süt herkesin alabileceği fiyatta olmalı”

Temel gıda maddesi olan sütün herkesin alabileceği fiyatlarda olması gerektiğinin altını çizen Angolemli, süt ürünlerinin ihracatı için yapılan teşviklerin, iç piyasaya yönelik de yapılması, böylece temel gıda maddesi olan süt ve süt ürünlerinin halka ucuza sunulması gerektiğini belirtti.Angolemli, bunun için de çiğ süt fiyatlarının sübvansiye edilerek hayvan üreticilerinin Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde olduğu gibi desteklenmesini istedi.

 

“Dengeyi kurmak hükümetin görevi”

Hayvancıya ödenen fiyat ile imalatçıya satılan fiyat arasında mutlaka fark olması gerektiğini, hayvan üreticilerine daha fazla destek verilmesi gerektiğini kaydeden Angolemli, imalatçıya ücret belirlenirken de dengeyi gözetmenin hükümetin görevi olduğunu belirtti.

Hayvan Üreticileri ile imalatçıları karşı karşıya getirmenin tehlikeli bir yaklaşım olduğu uyarısında bulunan Hüseyin Angolemli, imalatçıların da devletin hayvan üreticilerine ödemeyi düşündüğü ürün bedellerini gerekçe göstererek, ortaya eylem koymasının doğru olmadığını vurguladı.

 

Angolemli, “Hayvan Üreticileri olmazsa olmazımızdır, İmalatçıların da varlık nedenidir” dedi.

Yaşanan gelişmelerin ardından, Kooperatifçiliğin öneminin bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çeken Angolemli, kooperatifçiliğin teşvik edilmesi ve özellikle süt alım kapasitesinin artırılması gerektiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2014, 13:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474