banner564

Devamı gelecek

Büyükelçi Osadchiy, binlerce Rus vatandaşının Güney Kıbrıs’ı terk ettiğini açıkladı

Devamı gelecek
banner598

   Rusya’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Stanislav Osadchiy, AB’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırım ve Rum Merkez Bankası’nın son icraatlarından duyulan rahatsızlığı dile getirdi.

    Osadchiy, binlerce Rus vatandaşının Güney Kıbrıs’ı terk ettiğini, bankalardan paraların çekildiğini belirtirken “Binlerce insanımız daha Kıbrıs’ı terk edecek” dedi.
   Politis gazetesinin haberine göre Osadchiy; Rum Merkez Bankası’nın, özellikle “Shell Companies” diye adlandırılan paravan şirketleri bulup kapatmak maksatlı yayımladığı genelge nedeniyle binlerce Rus’un Rum bankalarındaki hesaplarını ve Güney’deki şirketlerini kapatıp Güney’den ayrıldığını, binlercesinin de aynı hazırlık içerisinde olduğunu açıkladı. 
Osadchiy, Rum Ticaret ve Sanayi Odası (KEVE)  ve Güney Kıbrıs-Rusya Yatırım Derneği tarafından dün Limasol’da düzenlenen Rum-Rus Girişim ve Yatırım Forumu’nda yaptığı konuşmada AB yaptırımlarının ve Rum Merkez Bankası’nın genelgesinin Güney Kıbrıs ile Rusya arasındaki ilişkilere engel olduğuna dikkat çekerek, “Bunlar, Kıbrıs ekonomisine de Rus ekonomisine yakışmaz” ifadelerini kullandı. 

Bakan cevap verdi

   Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ise Osadchiy’in bu açıklamasından duyduğu rahatsızlığı Politis aracılığıyla dile getirdi. “Rusya ile ticari, ekonomik ve elbette siyasi ilişkilerimize değer veriyoruz. Ancak ülke olarak net bir yönelimimiz vardır” diyen Yeorgiadis özetle şunları söyledi:
   “Avrupa’ya aitiz.  Ekonomik ilişkilerimizin tamamında uluslararası uygulamaları ve denetim prosedürlerini uygulamakta da kararlıyız. İyi izah etmek için açıkça söylüyorum: hiçbir yabancı büyükelçi bizi yargılayamaz. Kıbrıs hiçbir şirketi ülkeden kovmuyor. Sadece, uluslararası standardı uyguluyor ve Avrupa yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz.”

Christina da konserleri iptal etti

   Rusya’nın, Rum Yönetimi ile arasının açılması sonrasında binlerce kişinin Güney Kıbrıs’taki paralarını çekerek geri dönüş yapması, ünlü Rus şarkıcı Christina Aguilera’yı da etkiledi.
   Rusların güneydeki düğünlerine ve festivallerine katılan Christina Aguileara’nın, sadece bir düğünden 996 bin Euro aldığı ve tümünü Rum kesimindeki bir bankaya yatırdığı haber verildi. Bunun üzerine milyonlarca Euro daha ekleyen Rus sanatçının, geçtiğimiz günlerde paralarını çekip Rusya’ya götürdüğü iddia edildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474