banner564

‘Egemenlik bizde’

Rum Meclis Başkanı, ara bölgede arazisi bulunan Rumları rahatlattı

‘Egemenlik bizde’
banner598
   Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Rum tarım örgütlerini kabulde yaptığı konuşmada, KKTC sakini Kıbrıslı Türklere, ara bölgede bulunan Kıbrıs Rum hak sahiplerine ait yerlerde ekip biçme olanağı sağlanması için hektar başına devlet yardımı yapılması ihtimalini değerlendirdi. 
   Omiru, Kıbrıs Rum mallarının ele geçirilmesinin yasallaştırılması için Rum Yönetimi olarak teşvik verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Omiru, Rum Yönetimi’nin “dekonfrontasyon hattında” mutlak egemenlik haklarına sahip olduğunu ifade etti.
   Rum Tahıl Üreticileri Başkanı (POS) Kiriakos Kaylas ise yaptığı açıklamada, KKTC’nin, “dekonfronstasyon hattındaki” topraklardaki üretim için çok yönlü teşvik verdiğine işaret etti. Kaylas, Kıbrıs Rum hak sahibinden toprak kiralayan KKTC sakini Kıbrıslı Türk’e hektar başına devlet yardımı yapılması başvurusunun onaylanması durumunda bunun ciddi bir emsal teşkil edeceği endişesini dile getirdi. 
   POS Başkanı ayrıca böyle bir gelişmenin, yasa dışı olması dışında Kıbrıslı Rum çiftçiler için de büyük bir yara olacağını savundu.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473