banner564

‘Eksiklikler giderilmeli’

Vatandaşlar devlet hastanelerinde verilen sağlık hizmetinden memnun olmadığını belirtiyor

‘Eksiklikler giderilmeli’
banner598

Ömer KADİROĞLU
Vatandaşlar devlet hastanelerinin verdiği hizmetlerden memnun olmadığını ifade ediyor. Sağlık alanında sorunlar yaşandığını belirten vatandaşlar, yetkililerin hastanelerde yaşanan sorunlara çare bulmasını istiyor.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar, hastanelerde yaşanan sıkıntıların personellerden değil alt yapı ve diğer eksikliklerden kaynaklandığını söyledi. 
Vatandaşlar, özellikle Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yoğun olduğunu, yeni bir hastane yapılması halinde başkentte rahatlama olacağını ifade etti. 

Vatandaşlar ne dedi…?

Soyal Akcagil
“Ülkemizdeki devlet hastanelerinden aldığımız hizmetlerden memnunuz. Çok sık olmasa da hastaneye gittiğim zaman ilgileniyorlar. Sorunlar personelden değil alt yapı ve diğer eksikliklerden kaynaklanıyor. Bunların giderilmesi halinde sağlık konusunda bir sıkıntımız kalmayacağına inanıyorum.”

Mustafa Merlen
“Devlet hastanelerinden aldığımız hizmetten kesinlikle memnun değiliz. Bir tahlil için aylar sonraya randevu veriyorlar. Bu ülkede ne yazık ki her alanda olduğu gibi sağlıkta da hiç bir şey yolunda gitmiyor. Ülkeyi yönetenlerin bu konuda ciddi çalışmalar yaparak, sıkıntıları çözüme kavuşturması gerekiyor.”

Mustafa Baş
“Ülkemizde devlet hastanelerinden aldığım hizmetten kesinlikle memnun değilim. Kronik bir rahatsızlığım var ve bu nedenle hastaneye sürekli gidiyorum. Verilen hizmetleri yetersiz buluyorum. Hastanelerdeki eksiklikler giderilmezse insanların şikâyetleri artarak devam edecek. Bu konuda hükümetin ve Sağlık Bakanlığı’nın ciddi bir çalışma yaparak sorunları çözülmelerini istiyoruz.”

Serhat Uzun
“Ülkemizde gözlemlediğim kadarıyla hasta hakları gözetilmiyor. Devlet hastanelerinden aldığımız hizmetten de memnun değiliz. Personelden değil de alt yapı yetersizliği nedeniyle hizmetlerde aksama yaşanıyor. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım ve diğer servisler artan nüfusa cevap veremediği için yeni bir hastane yapılmasıyla sorunun çözülebileceğine inanıyorum.”

Fatma Erbay
“Ben Türkiye’de kalıyorum. Çok sık olarak Kıbrıs’a geliyorum. Türkiye’de hasta haklarının gözetilmediğini söyleyebilirim. Kıbrıs’ta hiç hastaneye gitmedim ancak çevremdeki arkadaşlarımdan duyuyorum. Bir toplumda en önemli şeylerden biri sağlıktır ve sağlıkta yaşanan sorunların da giderilmesi gerektiği inancındayım.”

Mehmet Hoca
“Devlet hastanelerine sürekli gidiyorum ve ciddi sıkıntılar yaşandığını görüyorum. Sağlık alanında çok ciddi sorunlarımız var.  Bunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Çalışanlar özverili ve başarılı olsa da sağlıktaki alt yapı eksikliği nedeniyle sıkıntılar aşılamıyor. Bizler vatandaşlar olarak hastanelerde yaşanan sıkıntıların çözüme kavuşturulmasını istiyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474