banner564

Endişe yarattı

Rum istihbaratı, AKEL lideri Kiprianu’yu da takip ediyor

Endişe yarattı
banner598
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Rum İstihbarat Teşkilatı (KİP) tarafından takip edilmesi geniş yankı uyandırdı. Kiprianu’nun, konuyla ilgili olarak KİP Başkanı Kiriakos Kuros’la 
bir araya geldiği belirtildi.
Fileleftheros gazetesine göre Kiprianu, Rum Radyo ve Televizyonu RIK’e yaptığı açıklamada, Ulusal Konsey toplantısında söylediklerinin de sızdırıldığını söyledi.
Gazete, AKEL sempatizanı olan kaynakların, bu tür konuların tartışılmasının ve yayınlanmasının ülkeye zarar verdiği şeklinde açıklama yaptıklarını da belirtti.
Gazete, bu konuda sükunetin sağlanması çabasına rağmen parti sahnesinin ateş aldığını, dikkatin, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide arasındaki görüşmeye çevrildiğini ve Annan Planı’yla alakalı olarak zamanında Tasos Papadopulos ile Serdar Denktaş arasında yapılmış görüşmeye atıfta bulunulduğunu yazdı.
Habere göre DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, Ulusal Konsey’deki tartışma konusuna ilişkin olarak Rum Başkanlığı’nın vermesi gereken tek yanıtın “siyasetçileri takip etmenin, KİP’in görevi olmadığı” şeklinde olduğunu ancak bunun yapılmadığını ifade etti.
Politis gazetesine göre Ekologlar ve Vatandaşlar İşbirliği Başkanı Perdikis ise, konuyla alakalı olarak Anastasiadis’in, bu suçlamalara tepki gösterdiğini ve herhangi bir siyasetçinin takip edilmediğini söylediğini belirtti.
Perdikis, kendisinin takip edilmediğini, edilse bile bunu fark etmediğini ifade etti.
DİKO bir açıklama yaparak Kiprianu’nun, Eide ile apartman dairesinde bir araya gelmesi tercihini sorguladı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2017, 07:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474