banner564

Eide’ye ‘Girne Gemisi’ hediye edildi

Anastasiadis, başarısızlıkla sonuçlanan müzakerelerin ardından ülkesine uğurladığı Eide’ye ‘Girne Gemisi’ hediye etti

Eide’ye ‘Girne Gemisi’ hediye edildi
banner598
  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, müzakerelerin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine görevi sonlandırılan BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’ye “Girne Gemisinin’ maketini hediye etti.
Alithia gazetesi, Rum Hükümet Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos’un, twitter aracığıyla yaptığı açıklamaya dayanarak, Anastasiadis’in, Eide ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında kısaca bilgi verdi. Görüşmede, Kıbrıs sorununa katkılarından dolayı   Eide’ye, “Girne Gemisi”nin maketini veren Anastasiadis’in, bundan sonraki çalışmalarında başarı dilediği kaydedildi.
Politis gazetesi de BM’nin Eide’ye yönelik veda resepsiyonu çerçevesinde, iki liderin ilk kez bir araya gelerek konuştuklarını yazdı. 
İki liderin, uzun süre ayakta “dostane bir sohbet” gerçekleştirdiğini, Kıbrıs sorunundaki bir sonraki adımlardan  bahsetmekten ise kaçındıklarını yazan gazete elde ettiği bilgilere dayanarak, Anastasiadis’in resepsiyonda hazırladığı bir mesajı okumayı planladığını ancak bunu yapmadığını belirtti. 
Habere göre Eide etkinlikte yaptığı konuşmada, “veda etmek yerine Kıbrıs sorununun çözümünü kutlasaydım daha çok memnun olurdum” dedi. 
Alithia gazetesine göre Eide açıklamasında, Crans-Montana’da sona eren sürecin yeniden canlanmasının, BM tarafından değil, burada uyum içerisinde iki tarafın anlaşması aracılığıyla olabileceğini ifade etti. 
Her iki tarafın anlaşması durumunda BM’nin orada olacağını belirten Eide, bir girişim planlamadıklarını, bunun doğal olduğunu, kendilerinin bu süreci kolaylaştırmak için mümkün olanı yaptıklarını belirtti. 
Eide sözlerinin devamında “ancak tarafların ve garantörlerin ortak bir talebi olsaydı BM, elbette ki, yardımcı olacaktı” ifadesini kullanırken kararın burada alınması gerektiğini, yeni bir çaba için gerçekten niyetin bulunduğuna dair uluslararası toplumun, ikna edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474