banner564

Eroğlu’nu istemiyor

Türkolog Nikos Muduros, KKTC’de gelecek yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin merek altında olduğunu açıkladı

Eroğlu’nu istemiyor
banner598
  Hristofyas döneminin Başkanlık danışmanlarından Türkolog Nikos Muduros, Kuzey Kıbrıs’ta gelecek yıl yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin mercek altına alındığını açıkladı. Muduros, seçimler için soldan Mehmet Ali Talat, Mustafa Akıncı ve Özdil Nami’nin, sağdan ise Derviş Eroğlu ile Kudret Özersay’ın isimlerinin anıldığını belirtti. 
   Ankara’nın, ilk bakışta şimdiki Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile gerek müzakereler, gerekse iç konularla alakalı farklılıklar yaşadığını öne süren Muduros, yine de Eroğlu’nun yeniden seçilmesi durumunda, büyük problemler yaşanmayacağını ifade etti.

“Kim seçilirse seçilsin”

   Muduros “Ankara için, Cumhurbaşkanlığı’na kim seçilirse seçilsin, o kişi masada yalnız olamaz. Zaten bu nedenle de, Ankara’nın işgal bölgelerinin siyasi sistemine dolaylı olarak daha fazla müdahaleler yaptığını görmekteyiz” dedi. 
   Kıbrıs sorununun çözülmesi umudunun, iki toplumlu ve iki kesimli federasyona yakın olan bir Cumhurbaşkanı adayı seçilmesi halinde doğacağını kaydeden Muduros, bu kişinin Derviş Eroğlu olmadığını savundu. Muduros, Rum Yönetimi’nin kimi tercih edeceği konusunda ise, Kıbrıs sorunundaki duruşu bilindik olan Eroğlu’nun dışında herhangi birinin yararlı olacağını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473