banner564

Eşit zaman ayırdı

Lute dün Akıncı ve Anastasiadis ile 90’ar dakikalık görüşme yaparak Berlin zirvesini ele aldı

Eşit zaman ayırdı
banner598

 BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile bir araya geldi. 

Lute, önce Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü. 
Akıncı, 25 Kasım’da Berlin’de gerçekleştirecek üçlü görüşme öncesinde hazırlık yapmak amacıyla Lute'u saat 11.00'de kabul etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme sonrasında açıklama olmadı.
Lute,  saat 18.30’da da Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile de bir araya geldi. Görüşmenin ardından Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromou kısa bir açıklama yaptı.
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Jane Holl Lute arasında Başkanlık Sarayında yapılan görüşme 1,5 saat sürdü. Görüşme sonrasında kısa bir açıklama yapan Rum Hükümet sözcüsü Prodromos Prodromou “iyi bir tartışma oldu” dedi.
   Dikkatlerin 25 Kasım’da Berlin’de yapılacak Anastasiades-Akıncı-Guterres arasındaki üçlü görüşmeye odaklandığını belirten Prodromu “25 Kasım tarihinde Berlin’de yapılacak üçlü görüşme ışığında iyi bir tartışma yer aldı” dedi ancak fazla açıklamada bulunmak istemediğini söyledi. Prodromu “dikkatimiz BM Genel Sekreteri ile yapılacak görüşmeye odaklanıyor” dedi.
    Berlin’deki üçlü görüşmenin referans şartları konusunda bir sonuç alınmasını hedefleyip hedeflemediğiyle ilgili bir soruya sözcü “Berlin görüşmesi ışığında başka açıklamada bulunmamız yapıcı olmayacak” yanıtını verdi.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473