banner564

Federasyon veya Taksim

AKEL milletvekili Damianu, Rumların önünde iki seçenek bulunduğunu söyledi

Federasyon veya Taksim
banner598
   Güney Kıbrıs’taki Komünist AKEL, “Bugün federasyon mu başka bir şey mi ikilemi yok, federasyon mu taksim mi ikilemi var” diyerek, “tamamen askersizleştirilmiş bir devlette Kıbrıslıların kendi kendilerinin efendisi olacağı bir çözüm” ve “yeniden birleşmiş Kıbrıs’ın garantilere ihtiyacı yok” tezlerini yineledi.
   Haravgi’nin haberine göre AKEL Milletvekili Aristos Damianu, Kayış Şahıslar Komitesi yönetimindeki kazılarda bulunan ve kimlik tespiti yapılan bir Rumun dünkü cenaze göreninde yaptığı konuşmada “Bugün, federasyon mu başka bir şey mi ikilemi yok, federasyon mu taksim mi ikilemi var” dedi.
   Kıbrıs sorununun çözülmemesinin “binlerce Türk askeri ve TC kökenliyle tehlikeli komşuluk” ve “aynı vatan içerisinde Türkiye tarafından kontrol edilen bir oluşumla yan yana var olmak” anlamına geleceğini savunan Damianu, müzakerelerde nihayet bazı önceki yakınlaşmaların değerlendirilmeye başlandığını ancak daha alınacak çok yol ve “ancak Türkiye’nin kaldırabileceği dikenler bulunduğunu” iddia etti.
   Damianu “Yeniden birleşmiş Kıbrıs’ın ne yabancı devletlerin ne de NATO’nun garantisine ihtiyacı vardır. Uluslararası toplumda Kıbrıs sorununun çözümünü isteyenler, böyle bir şeyi desteklememizi beklemesin” de dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2015, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473