banner564

Fischer mutlu ayrıldı

Avusturya ile Güney Kıbrıs arasında memorandum imzalandı

Fischer mutlu ayrıldı
banner598
   Avusturya ile Güney Kıbrıs arasında eğitim, kültür ve sanat alanında, karşılıklı bir anlayış memorandumuna imzalandığı bildirildi.
   Memoranduma Rum Eğitim ve Kültür Bakanı Kostas Kadis ile Avusturya’nın Eğitim ve Kadın Konularından Sorumlu Bakan Gabriele Heinisch-Hosek tarafından imza konduğunu yazan Rum basını, Başkanlık Sarayı’nda düzenlenen imza töreninde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Avusturya Devlet Başkanı Heinz Fischer, aynı zamanda birçok başka yetkilinin de hazır bulunduğunu ifade etti.
   Politis gazetesi haberinde, Avusturya Devlet Başkanı Heinz Fischer’in Lokmacı karşısındaki “Ledra Caddesi’nde” ve “Yeşil Hat” yakınlarında yürüyüş yaptığını aynı zamanda bölgedeki “Faneromeni” kilisesini ziyaret ettiğini yazdı.
   Fischer’in Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis ile görüştüğünü de yazan gazete, Yorgacis’in Fischer’e, “Ledra Caddesi’nin” sonundaki sınır kapısını da yakından gösterdiğini belirtti.
   Gazete, Fischer’in dün gece geç saatlerde Larnaka Havalimanından Güney Kıbrıs’tan ayrılmadan önce, Larnaka Belediye Başkanı Andreas Luruciatis ile görüştüğünü de ekledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2015, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474