banner564

‘Garantör olamaz’

Kocas “Kıbrıs’ı Türk askerinden kurtarmak için mücadele sürecek” dedi

‘Garantör olamaz’
banner598
 Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas, 20 Temmuz’un 43’üncü yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada uluslararası topluma seslenerek, Türk harekatının suç oluşturan sonuçlarını ve Kıbrıs’ta devam etmekte olan trajediyi akılda tutmalarını istedi. 
   Kıbrıs’ta hemen bir çözüm konusunda umutlu olmadığını belirten Kocas, Birleşmiş Milletler kararlarında da yer alan yeniden birleşmiş Kıbrıs’ın, normal modern bir ülke, tamamen egemen, toprak bütünlüğüyle tam bağımsız olması gerektiğini belirtti. 
   Yunanistan Dışişleri Bakanı, böyle bir devlette, işgal güçlerine, geçmişin çağ dışı garantilere yer olmadığını söylerken, Kıbrıs topraklarının yüzde 37’sinin askeri güçler tarafından işgal altında tutulduğunu iddia etti.
   Kocas, Kıbrıs devletinin toprak bütünlüğü, bağımsızlığı ve egemenliği için ortak mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti. 
   Kocas, “Kıbrıs’ı Türk askerlerinden kurtarmak, göçmenlerin hakkını korumak, Kıbrıslı Türklerin demokratik bir ülkede, Türk askerlerinin çizmelerinden uzak yaşamaları için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2017, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474