banner564

Hoşuna gitmedi

Uyuşturucudan aranan Salih Mayrok 8 yıl sonra ülkeye döndü

Hoşuna gitmedi
banner598
Teoman TURAN
Hakkında polis tarafından 2009 yılında soruşturma açılan Salih Mayrok, geçtiğimiz günlerde Ercan Havalimanından ülkeye giriş yaptığı esnada gözaltına alındı. Mayrok’un, kargo ile 2009 yılında adına gelen pakette 19 gram uyuşturucu bulunduğu ancak yapılan soruşturmada ülkede olmadığının tespit edildiği bildirildi.
Hakkında daha önceden açılmış bir soruşturma bulunan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis,  Ağustos 2009 tarihinde ülkemize bir kargo şirketi ile zanlı Salih Mayrok adına kayıtlı paket geldiğini ve paket içerisinde 19 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak söz konusu tarihte bir soruşturma başlatıldığını ve zanlı Mayrok’un ülkede tespit edilememesi üzerine soruşturmanın askıya alındığını belirtti. 

Kapılara ismi bildirilmişti
Polis, meselede aranan kişi olan zanlı Mayrok’un,  isminin giriş kapılara bildirildiğini ve aleyhine tutuklamam emri alındığını, bu emir ışığında zanlının olaydan yaklaşık 8 yıl sonra dün Ercan Havaalanı’ndan ülkeye giriş yaparken tespit edilerek tutuklandığını ifade etti. Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın eski olduğunu ancak zanlının yeni yakalandığını ifade ederek, soruşturma amaçlı bir gün süre talep etti. Mahkeme talep edilen süreyi kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2017, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473