banner564

Özersay: Hizmet üreten devlet olacak

KTEZO’yu ziyaret eden Özersay, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde iç sorunlara kayıtsız kalmayacağını belirtti

Özersay: Hizmet üreten devlet olacak
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı Kudret Özersay, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nı (KTEZO) ziyaret etti.
Seçim bürosundan yapılan açıklamaya göre Özersay ziyarette yaptığı konuşmada; “İç sorunlar konusunda kayıtsız kalmayacağım çünkü vatandaşın sıkıntılarını giderecek hizmet üreten bir devlet üretemezsek, partizanlığa ve adam kayırmacılığa müsaade edersek uluslararası alanda da, müzakere masasında da güçlü olamayız ve dikkate alınmayız” dedi. 
Özersay, “yabancılar tarafından ülkede kayıtsız ve plansız iş yerleri açıldığını, başta elektrik olmak üzere girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu ve vergi uygulamasında başta resen vergi nedeniyle keyfilik yaşandığını” savundu.
Özersay, Anayasa ve yasaların çizdiği sınırlar dahilinde iç sorunlar konusunda kayıtsız kalmayarak yetki kullanacağını ve hükümetlerin çözüm üretmesi için inisiyatif alacağını söyledi. 
Cumhurbaşkanı Adayı Özersay YÖDAK tarafından tasarlanacak planlı bir yaklaşımla ülkedeki üniversiteler ile turizm sektörünün ve küçük-orta ölçekli işletmelerin koordineli şekilde desteklenebileceğini, bütüncül bir yaklaşım geliştirilmesi durumunda ekonomiye ciddi bir katkı sağlanabileceğini vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473