banner564

Halk bilgilendirildi

Memorial Kanser Okulu, Kıbrıs’ta ilk kez gerçekleşti

Halk bilgilendirildi
banner598
Toplumun, kanserle tanışmadan onunla yüzleşmesini sağlamak üzere 2013 yılından bu yana Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi tarafından düzenlenen Memorial Kanser Okulu, Kıbrıs’ta ilk kez gerçekleştirildi
 Kanser tanı ve tedavisine yönelik tüm branşları ortak bir bünyede buluşturan Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi, kanserle mücadele misyonunu Kıbrıs’a taşıdı. Girne’de dün halka açık olarak düzenlenen kanser okulunda; gelişen tıbbi tedavi stratejileri ve yeni akıllı ilaçların doğru kullanımı kadar hasta güvenin de çok önemli olduğunun vurgulandı. Toplantıda, dünden bugüne kanser tedavisi; görüntüleme, moleküler tedavi, girişimsel radyolojik tedavi ve kanser cerrahisindeki yenilikler hakkında bilgi verildi.

Memorial Sağlık Grubu Antalya Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan konuşmasında, kanser cerrahisinde son 10 yıl içinde çok önemli gelişmeler kaydedildiğini belirterek, “10 yıl önce kanserin birden çok organa yayıldığı hastalarda cerrahi gündeme gelmeyen bir seçenekti. Birden fazla tümör görüldüğünde hasta klasik tabir ile açılıp kapatılıyordu. Artık bu durum yerine hastaların opere olup olamayacaklarına, büyük ölçüde operasyon öncesi karar verilebiliyor. Özellikle görüntüleme yöntemlerindeki gelişme, bu noktada doğru tanıyı %100’lere yaklaştırmaktadır. En önemli gelişme de pankreas kanseri cerrahisinde yaşanıyor. Artık pankreas tümörleri kapalı cerrahi ile yapılarak, iyileşme süresi önemli ölçüde kısalan hastalara hiç vakit kaybetmeden ek tedaviler uygulanabiliyor. Kanser türleri arasında en korkutucu ve hastalara neredeyse yaşam şansı bırakmayan, adı bile hastaları ürperten pankreas kanserinin tedavi edilemez özelliği de şehir efsanesinden öteye geçmiyor. Çünkü ameliyat şansı bulunmadığı düşünülen bazı pankreas kanseri hastaları hastalıktan bile tamamen kurtulabiliyor. Hastalık hangi evrede olursa olsun, herkes için bir umut var ve bu umut, hastalara yeni ve kaliteli bir yaşamın kapılarını açıyor” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473