banner564

Gelişmeler olumlu

Hristodulidis, üçlü görüşmenin Kasım sonunda yapılabileceğini söyledi

Gelişmeler olumlu
banner598

   Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulides, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in; Rum lideri Nikos Anastasiades ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı arasında üçlü bir görüşme gerçekleştirmek için istişareleri ileri bir aşamamaya getirdiğini söyledi..
    Limasol’da yapılan Ekonomik Forum çerçevesinde açıklamada bulunan ve Kıbrıs sorununa değinen Bakan, “şu an elimizdeki duruma göre, üçlü görüşme kasım ayının son haftasında yer alacak; ancak şu an konu üzerinde fazla açıklamada bulunmak istemiyorum” dedi.
    Bakan, “amacımız üçlü görüşmenin gerçekleşmesidir ama en önemli amacımız ve BM Genel Sekreteri’nin de arzu ettiği gibi, Kıbrıs sorunundaki özlü müzakerelerin yeniden başlamasına yol açacak olan gerekli şartlarının belirlenmesidir” şeklinde konuştu.
   Üçlü bir görüşmenin yapılması için gerekli şartların olup olmadığıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Hristodulidis; konu üzerindeki çalışmaların BM Genel Sekreteri ve BM Güvenlik Konseyi tarafından yapıldığını belirterek “müzakerelerin yeniden başlaması amacıyla gerekli şartların oluşturulmasını arzu ediyorlar” dedi.
    Üçlü bir görüşmenin yapılması için bazı veriler olduğunu ifade eden Hristodulidis “müzakereler; Crans Montana’da kaldığımız noktadan, BM’nin kararlarında belirlenen hedef ve iki toplumlu, iki bölgeli federal bir çözüm temelinde yapılmalıdır” dedi.
   Hristodulidis şöyle dedi: 
   “Müzakerelerin yeniden başlaması için Türkiye Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde yasa dışı eylemlerine son vermeli ve aynı zamanda, Maraş’ın tellerle çevrili şehir ile açıkladığı planlarına son vermelidir.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474