banner564

‘Gençler kazandı’

Anayasa Mahkemesi’nin ‘Koordinasyon Ofisi’ne ilişkin kararı Rum basınında geniş yer aldı

‘Gençler kazandı’
banner598
 KKTC Anayasa Mahkemesi’nin, KKTC’de Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı “Yurt dışı Koordinasyon Ofisi” kurulmasıyla ilgili anlaşmanın bir maddesinin Anayasa’ya aykırı olduğu konusunda dün açıkladığı karar, bugünkü Rum gazetelerinde de geniş yer buldu.
   Alithia gazetesi “Kıbrıslı Türk Gençler Kazandı… Koordinasyon Ofisi Anlaşması ‘Düştü’ ” başlığıyla manşetten aktardığı haberinde, Kıbrıslı Türk gençlerin koordinasyon ofisine açtığı savaşın ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, koordinasyon ofisine “karşı çıkmasının” ilk sonuçlarını verdiğini yazdı.
   KKTC Anayasa Mahkemesi’nin anlaşmayı, KKTC Anayasası’na uygun olmayan maddeler nedeniyle geçersiz kıldığını iddia eden gazete, “anlaşmanın KKTC Meclisi’ne yeniden gönderileceğini; ancak Meclis’in, uluslararası anlaşmaları düzenleme yetkisinin bulunmaması nedeniyle Türkiye ile yeniden müzakere edilmesi gerekeceğini” yazdı.
    Gazete, Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararın, ofise karşı çıkanların zaferi; KKTC’yi “kontrol altına almaya çalışan” Türkiye’ye de “şamar” olarak nitelendirildiği ifadelerine de yer verdi.
   Haber, diğer gazetelerde şu başlıklarla yansıtıldı:
   Fileleftheros gazetesi: “Bir Savaşı Kazandılar Ama ‘Ofis’ İçin Verilen Savaşı Değil – Koordinasyon Ofisi Anlaşması Sözde Meclis’e Geri Gidiyor”
   Politis gazetesi: “Anayasal Karmaşa – Koordinasyon Ofisi Onaylandı, Ancak Uygulaması Donduruldu”
   Haravgi gazetesi: “Kıbrıslı Türklerin Geçici Ama Büyük Zaferi”.



Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2016, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474