banner564

Yeni bir oluşum doğuyor

Bölge kulüplerinin de katılımıyla toplamda 7 köyün takımı olacak Mesarya kurumsallaşarak büyümek istiyor

Yeni bir oluşum doğuyor
banner598
Süleyman REBGE
Ülkemizin Mesarya bölgesinde faaliyet gösteren Mesarya Spor Kulübü’ne her geçen gün destek büyüyor. Mesarya Spor Kulübü’ne katılmak isteyen civar köy kulüpleri yaptıkları başvuru sonucu birleşme kararı aldılar. Toplam 7 köyün birleşeceği bu yapıda ileri günlerde resmiyet kazanacak.
Bu sezon BTM liginde finale yükselen ve bugün Mehmetçik ile oynanacak final maçı ile 1.Lige çıkmayı hedefleyen Mesarya Spor Kulübü civar köylerin ve halkın kendilerine verdiği destekten bir hayli memnun. Konu ile ilgili açıklama yapan Taraftar Derneği Başkanı Uğur Özerginli kendilerine toplam 7 köyün birleşme talebinde bulunduğunu ve kısa sürede inanılmaz bir potansiyele ulaştıklarını söyledi.

“Toplam 1800 üyemiz var”
Mesarya Spor Kulübü olarak böylesine büyük bir ilgiyi beklemediklerini söyleyen Özerginli kadın kollarının bile kendilerine destek verdiğini ve şuanda 1800 kişilik bir üye sayısına ulaştıklarını söyledi. Şu anda yönetim olarak Mehmetali Topalolu Başkan, Ömür Devecioğlu Eş Başkan,12 yönetici, taraftar grubu, 2 avukat, 2 beden eğitimci ve 1800’e yakın üyeleri olduğunu söylerken kısa zamanda kurumsallaşarak bu yapıyı resmileştirmek için çalıştıklarını aktardı.

“Kurumsallaşma adına resmi adımlar atılıyor”
Mesarya Spor Kulübü olarak birleşme sonucunda İnönü, Akdoğan, Paşaköy, Dilekkaya, Vadili, Beyarmudu ve Türkmenköy’den oluşan bir yapı oluşacağını söyleyen Uğur Özerginli kurumsallaşma adına 2 avukat ile anlaştıklarını ve bunların kurumsallaşmak için hangi adımları atılması gerektiğini incelemek için Türkiye’de çeşitli yerlerde araştırma yaptıktan sonra adaya döndüklerini söyledi. Bu köylerin kendilerine katılmak için geldiklerini söyleyen Özerginli  köylülerin kendilerinden tek isteğinin bir altyapı kurularak gençlerin spor yapmasını sağlanması olduğunu dile getirdi. Bunun içinde ilerleyen günlerde altyapı kuracaklarını ve bölge çocuklarının altyapı oluşturularak spor yaptırtacaklarını söyledi.

“1.Lig’e çıkmasak da birleşme olacak”
Amaçlarının bugün oynanacak maç ile 1.Lig’e çıkmak olduğunu söyleyen Özerginli ”Maçlarımızı en az 400 kişi seyirci ile oynuyorduk, final maçında 6 farklı köyden otobüs kalkacak. Tahminimiz 1500-2000’e yakın taraftar topluluğu ile maçı izleyeceğiz” dedi. Bu birleşmenin sonuç ne olursa olsun gerçekleşeceğini söyleyen Özerginli diğer civar köylerin de kendilerine katılmak istediğini fakat onların durumunun ilerleyen zamanda olacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2016, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473