banner564

Girit zirvesi

Anastasiadis, Çipras ve Sisi, Kıbrıs sorunu ve doğal gaz konularını görüşmek üzere bugün biraraya geliyor

Girit zirvesi
banner598

  Rum lideri Nikos Anastasiades, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah el-Sisi bugün biraraya geliyor. Yunanistan’ın Girit adasında yer alacak Kıbrıs- Yunanistan- Mısır 6. Üçlü Zirvesinde bölgesel gelişmeler, Kıbrıs sorunu, enerji ve telekomünikasyon ve diyaspora ile ilgili konular ele alınacak.

    Yapılan resmi açıklamaya göre,  Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides,  Enerji Bakanı Yorgos Lakkotrypis ile Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromou ve İnsani Konular ve Yurt Dışında Yaşayan Kıbrıslılar İçin Cumhurbaşkanlığı Komiseri Fotis Fotiou, Anastasiades’e eşlik edecek.
    Zirvenin çalışmaları Anastasiades ile Yunanistan Başbakanı Tsipras’ın baş başa görüşmesiyle başlayacak.
   Anastasiades, devamla Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah el-Sisi ile bir araya gelecek. Yunanistan Başbakanı ve Mısır Cumhurbaşkanı arasında da bir görüşme yer alacak.
   Baş başa görüşmelerinin ardından üçlü görüşme yer alacak ve devamla üç ülkenin heyetleri resmi görüşmelerde bulunacak.
    Bu arada, Zirve çerçevesinde üç ülkenin bakanları üçlü görüşmelerde bulunacak ve devamla, üç ülke arasında işbirliği anlaşmalar ile mutabakat zaptları imzalanacak.
    Zirvenin tamamlanmasının ardından üç liderin katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Anastasiades,  Cumhurbaşkanı Abdel Fattah el- Sisi ve Başbakan Tsipras çalışma öğle yemeğinde bir araya gelecekler.
    Zirve sırasında,  bölgesel gelişmeler, Kıbrıs sorunundaki gelişmeler,  enerji ve telekomünikasyon konuları ve üç ülkenin diasporasıyla ilgili konular ele alınacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474