banner564

Güneyde silahlı eylem

İşsizliği ve fakirliği protesto amacıyla Rum Meclisi önünde G3 ile havaya ateş açtı

Güneyde silahlı eylem
banner598
 Güney Kıbrıs’taki ekonomik krizi protesto etmek isteyen 33 yaşındaki Kıbrıslı bir Rum, önceki gün  G3 piyade tüfeğiyle Rum Meclis binasının önünde havaya ateş açtı.
   Politis ve diğer gazetelere göre, önceki gün  saat 15.10’da aracıyla Rum Meclis’i önüne giden  şahıs, aracının içerisinden G3 piyade tüfeğini çıkararak havaya bir el ateş açtı. Öfkeli Rum, ateş açmanın ardından, Meclis kapısına giderek tüfeği yere bıraktı ve ellerini yukarı kaldırarak Rum Polisi’ne teslim oldu.

Annesi için yaptı

   Söz konusu Rum,  işsizliği ve fakirliği protesto Betboo için havaya aateş açtığını,  ayrıca eylemi  “annesi için” yaptığını açıkladı.
   Rum Lefkoşa Polis Müdürü Yardımcısı Andreas Lambrianos, konuya ilişkin açıklamasında, ateş açma olayında kimsenin canının tehlikeye girmediğini, ancak yedek askerlerde G3 piyade tüfeklerinin bulunmasının kendilerini düşündürdüğünü belirtti.
   Haberde, ayrıca,  Rum Meclisi’nde ek koruma önlemleri alınması amacıyla 2014 yılı bütçesinde ödenek öngörüldüğünün kaydetti. 

Polisin aracına bomba

Öte yandan,  Güney Lefkoşa’da polis olan bir şahsın evinin önünde park halinde bulunan özel aracına bomba konuldu. Bombanın sabah saatlerinde patlaması sonucunda araç dışında polisin ailesine ait diğer iki aracın da zarar gördü.

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2013, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473