banner564

Hedef yeniden birleşme

DİSİ Başkanı Neofitu, 2 devletli çözüme geçit verilmeyeceğini açıkladı

Hedef yeniden birleşme
banner598

  DİSİ Başkanı Averof Neofitu, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ,ile gerçekleştirdiği gayri resmi görüşmeler konusunu değerlendirirken, amacın yeniden birleşme olduğunu söyled.

    Neofitu,  liderlerin önümüzdeki cuma günü yapacakları görüşme ışığında, kendisinin de Kıbrıslı Türk siyasetçiler ve partilerle temaslarda bulunduğunu ve bulunacağını söyledi.
   Fileleftheros gazetesine göre Neofitu; temasları sırasında, Kıbrıs’ta iki devlete yer olmadığını ve Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi için çalışmaları gerektiğini yineleyeceğini vurguladı.
   Politis gazetesi ise haberinde, Rum kesiminin, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ile Rum müzakereci Andreas Mavroyannis’in geçtiğimiz cuma akşamı Limasol’da yaptıkları görüşmeyi özel bir görüşme olarak nitelediğini yazdı.
   Gazete, Kıbrıs (Rum) Haber Ajansı’nın “elindeki bilgilere” dayanarak “Bunun Mavroyannis ve Özersay arasında yapılan dostane bir yemek olduğunu, görüşme sırasında Kıbrıs sorunuyla ilgili konulara değinilmediğini, çünkü Özersay’ın Rum kesiminin muhatabı olmadığını” aktardı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473