banner564

Herkes evine dönecek

Güney Kıbrıs’taki EURO.KO Partisi Eylül 2009’da Ulusal Konsey tarafından alınan mülkiyet kararlarını açıkladı

Herkes evine dönecek
banner598
   Güney Kıbrıs’taki siyasi partilerdern EURO.KO,  Rum Ulusal Konseyi’nin, mülkiyet konusunda  Eylül 2009’da oy birliğiyle aldığı kararları açıklarken, bunun dışındaki önerilerin hiçbir şekilde kabul edemeyeceğini açıkladı.
   Herkesin mülküne dönmesi prensibine dikkat çeken EURO.KO’nun açıklamasında şöyle denildi:
   “Yapılacak herhangi bir düzenleme meşru mal sahiplerinin geri dönme, serbest yerleşim, işgal bölgelerindeki mallarını serbest kullanma ve faydalanma haklarını güvence altına almalı. Bu ilkeler Ulusal Konsey’de kararlaştırıldı, bizim tarafın kırmızıçizgileridir ve bizim tarafın mülkiyet konusundaki açıklamaları bu ilkeler temelinde olmalıdır.”

Metinler açıklanmalı

   Ekologlar ve Çevreciler Hareketi ise, 40 metindeki siyah kalemle yazılı olanların kamuoyuna açıklanması ve Rum halkına izah edilmesi gerektiğini bildirdi.   
   Hareket, Rum Sözcü Nikos Hristodulidis’in, mal sahibinin hakkının kullanıcının hakkından öncelikli olduğu açıklamasından memnuniyet belirterek, Anastasiadis’ten, taahhütlerini yerine getirmesini istedi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
   “Bazıları, meşru ve mevzuata uygun şekilde, Kıbrıs Türk malı bulunduran ve kullanan Kıbrıslı Rum göçmenlerin de kullanıcı olarak görülebileceğini icat ediyor. Bu kullanımın meşru olduğunu görmezden geliyor. Kıbrıslı Rum göçmenler yasadışı kullanıcılarla aynı kefeye konulamaz. Kıbrıs Türk malları başlığı açıldığında, göçmen olan-olmayan, iktidar partilerine yakın bazı Rumların Kıbrıslı Türk yasal mal sahiplerinin mülkiyet hakkı aleyhine skandal nitelikli imtiyazlar edindikleri ortaya çıkacak. Belki de kaygılanıp, kullanıcıların mal sahipleriyle eşitlenmesini isteme nedenleri budur.”

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473