banner564

İlişkiler ‘bomba’

Anastasiadis, Katar’dan, Larnaka’ya haftada 10 sefer düzenlendiğini ve turizme büyük katkı sağlandığını açıkladı

İlişkiler ‘bomba’
banner598
 Rum lideri Nikos Anastasiades, 2014 yılından itibaren Katar ile ilişkilerin geliştirildiğini belirterek, iki üğlke arasında önemli anlaşmaların imzalandığını söyledi. 
    Anastasiades, Nisan 2014 tarihinden itibaren Qatar Airways tarafından Larnaka Havalimanına haftada 10 tarifeli sefer gerçekleştirildiğini belirterek, bunun turist akışına büyük destek sağladığını ve iki ülke arasında  turist akışına destek olduğunu vurguladı.
    Katar'ın Kıbrıs yeni Büyükelçisi Sultan İbrahim Youssef İbrahim Al-Mahmoud’un güven mektubunu kabul eden Anastasiadis,  iki ülke arasındaki ilişkilerin mükemmel olduğunu ifade etti.
   Anastasiades, “Bu vesileyle, Katar Emiri'ne Kıbrıs'ta resmi temaslarda bulunması amacıyla davetimizi tekrarlamak istiyoruz” dedi ve bölgenin barış ve güvenlik ile ilgili birçok sorunla karşı karşıya bulunduğunu, terör ve şiddetli aşırılık gibi tehditlerin ele alınması için işbirliğinin güçlenmesi ihtiyacının önemine işaret etti.
    “Kıbrıs ve Katar, IŞİD'e karşı mücadeleye aktif bir şekilde katılıyor” şeklinde konuşan Anastasiades, böyle tehditlere karşı işbirliğimizi daha da geliştirmemiz ve güçlenmemiz gerekiyor, dedi.
 
Müzakerelerde yaşanan zorluklar

   Kıbrıs sorununa ve devam eden müzakerelere değinen Anastasiades, Mayıs 2015'ten itibaren
yönetim, iktidar paylaşımı, ekonomi ve Avrupa Birliği başlıklarıyla ilgili bir dizi konu üzerinde ilerleme sağlandığını; ancak mülkiyet başlığında az bir ilerleme olduğunu söyledi ve bazı başlıklarda hala daha fikir ayrılığı olduğunu ve bazı konuların hala daha ayrıntılarıyla görüşülmediğini açıkladı.
     En önemli farklılıklar ise mülkiyet, güvenlik ve garantiler ile bağlı olan toprak başlığının özünde olduğunu ifade eden Anastasiades, bu başlığın Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunmasında belirleyici başlık olduğunu söyledi.
    Büyükelçi Al-Mahmoud ise, Nikos Anastasiades'in liderliğinde Kıbrıs halkının elde ettiği başarılar için memnuniyetini ifade ederek, Kıbrıs ve Katar arasındaki ilişkilerin de yüksek bir seviyede bulunduğunu belirtti.
   Al-Mahmoud, üstlendiği görev sırasında ikili ilişkilerin ve ikili işbirliğinin daha da güçlenmesi amacıyla ve bunları teşvik etmesi için çalışacağının güvencesini verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473