banner564

İlk adım atıldı

Maraş’ta envanter çalışmasının başlatılması güneyde panik yarattı

İlk adım atıldı
banner598

 Kapalı Maraş’ta kapsamlı envanter sayımının başlaması Güney Kıbrıs’ta geniş yankı uyandırdı. Rum basını, bunun ilk adım olduğunu yazdı.
   Politis gazetesi “Kıbrıslı Türkler Maraş’a Girdi… Tatar-Özersay ‘Hükümeti’nin’ Belirlediği Kıbrıslı Türk Uzmanlar, Maraş’a Yapılan Ortak Ziyaretten Sonra Dün İşbaşı Yaptı” başlık ve spotuyla aktardığı haberinde, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay eşliğindeki uzmanların, Maraş’a girerek çalışmalara başladığını yazdı ve Özersay ile Başbakan Ersin Tatar’ın açıklamalarını aktardı.
    Habere göre Prodromu, konuyla ilgili açıklamasında “Maraş’ta meydana gelen gelişmeler BM kararlarının açık şekilde ihlal edildiğini gösteriyor. Bu faaliyetler, son zamanlarda yapılan ve müzakerelerin yeniden başlaması için gereken havayı dağıtan eylemlerin bir parçasıdır”dedi.
   Rum siyasi partilerden DİSİ, envanter çalışması için Maraş’a girilmesini kınarken “ Bu hareket kabul edilemezdir” iddiasında bulundu.
   Habere göre DİSİ, idari sınırların “yasadışı olarak” genişletilmesinin kabul edilemez olduğunu ve Maraş’ın “yasal sahiplerine” iadesiyle ilgili kesin hükmü bulunan BM Güvenlik Konseyi’nin kararlarının ihlal edildiğini savundu.
   Gazete, EDEK’in ise envanter sayımının BM’ye şikayet edilmesi gerektiğini belirttiğini yazdı.
Habere göre EDEK, 9 Ağustos’taki liderler görüşmesinin de envanter sayımı yapıldığı için iptal edilmesi ve KKTC aleyhinde mali ve siyasi yaptırımlarda bulunulması gerektiğini iddia etti.
Haber, diğer gazetelerde şu başlıklarla yansıtıldı:
   Alithia gazetesi: “Sayım Grubu Dün Maraş’a Girdi”
   Haravgi gazetesi: “Özersay Hükümet Maraş’ın Açılması İçin Hazır Diyor”
   Fileleftheros gazetesi: “Maraş’ta Sayım”.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2019, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474