banner564

Euro’ya geçilsin

Dövizdeki yükseliş nedeniyle Kuzey Kıbrıs’ta yıkım yaşandığını ifade eden İzcan, hükümete çıkış yolu gösterdi

Euro’ya geçilsin
banner598
Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan Türkiye’de yaşanan siyasi ve ekonomik kriz nedeniyle oluşan devalüasyonun Kıbrıs’ın kuzeyinde daha büyük bir yıkım yarattığını savunarak, “Döviz kurları rekor seviyelere ulaşmıştır. Önümüzdeki günlerde düşmesi değil daha da yükselmesi beklenmektedir” dedi.
Kıbrıs Türk toplumunun, Türkiye kaynaklı bu krizden çok büyük yara aldığını dile getiren İzcan, “Hayat pahalılaşmış, maaşlar erimiş ve borçlar ise katlanmıştır. CTP/BG-DP/UG hükümeti ne zaman yaşananları izlemeye son verip gereken tedbirleri alacaktır?” dedi.

KDV’lerde indirime gidilsin...
İşçilerin, üreticilerin, esnafların, küçük işletmelerin ve halkın büyük bir kesiminin her geçen gün daha da yükselen döviz ve zorlaşan koşullar karşısında ayakta kalmaya çalıştığını kaydeden İzcan, “Ne yazık CTP/BG-DP/UG hükümeti yaşananları çaresizce izlemekle ve sürekli zam yapmakla yetinmektedir” diye konuştu.
İzcan, vergilerde ve KDV’lerde indirime gidilip döviz artışı ile yükselen hayat pahalılığının dengelenebileceğini, Mariobet eşel-mobil sisteminin yeniden yürürlüğe konularak maaş ve ücretlerin erimesinin önüne geçilebileceğini ve stabil para birimi olan Euro’ya geçilerek TL’nin enflasyonundan kaynaklanan olumsuzluklardan kurtulabilineceğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2014, 03:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473