banner564

Maliye’den yazı bekleniyor

Arabacıoğlu, 33 müdür ve müdür muavini ile 8 eğitmen münhali büyük bir ihtimalle Şubat ayında tamamlanmış olacağını kaydetti

Maliye’den yazı bekleniyor
banner598

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu dün, Gazimağusa’daki bazı devlet okullarında incelemelerde bulundu.

Mustafa Arabacıoğlu, bu çerçevede, Alasya İlkokulu, Karakol İlkokulu, Canbulat İlkokulu, Gazimağusa Maarif Anaokulu ile Gazi İlkokulu’na giderek okullar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Arabacıoğlu’na okul ziyaretlerinde, Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) Gazimağusa milletvekilleri Fikri Ataoğlu ile Hakan Dinçyürek, Milli Eğitim Bakanlığı Betgaranti Müsteşarı Sevgi Değgin, İlköğretim Dairesi Müdürü Ali Nizam eşlik etti.

 

Kantinlerin kontrolü bakanlığa geçecek

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Karakol İlkokulu’nu ziyareti sırasında açıklamalarda bulunarak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Arabacıoğlu, okul kantinlerinin işletmelerinin 30 Haziran tarihine kadar Eğitim Vakfı’na, verildiğini, Eğitim Vakfı’nın da oluşturulan bir komisyon ile kantinleri ihaleye çıktığını kaydetti.

Okulların, kantinleri kendilerinin işletmesi konusunda taleplerinin bulunduğunu söyleyen Arabacıoğlu, bu talepleri değerlendireceklerini, 30 Haziran’dan sonra kantinlerin tüm sorumluluğun Bakanlığa ait olacağını kaydetti.

 

Münhaller Şubat’ta…

Mustafa Arabacıoğlu, 33 müdür ve müdür muavini ile 8 eğitmen münhali için yetkinin Maliye Bakanlığı’ndan kendilerine gönderilmesini beklediklerini, büyük bir ihtimalle şubat ayında münhallerin tamamlanmış olacağını kaydetti.

 

Sıra üniversite ziyaretlerinde

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, ilk ve orta dereceli okulların tatil olmasının ardından yükseköğretim kurumlarına da ziyaret başlatacağını ifade etti.Arabacıoğlu, üniversiteleri kuruluş tarihlerine göre ziyaret edeceğini kaydetti.

Üniversite kurma ön izninin Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkisinde olduğunu, ancak bu konuda bir kriter mevcut olmadığını belirten Arabacıoğlu, üniversiteleri ziyaretlerinde bu konuları ele alacağını, ayrıca yaz okullarıyla ilgili Hükümet’in koyabileceği katkıları görüşeceğini ifade etti..

Bakan Arabacıoğlu kendisine yöneltilen bir soru üzerine, eski başbakanlardan İrsen Küçük’e yönelik imza olayında adı karışan bir kişinin Maliye Bakanlığı’ndan alınıp İlköğretim Dairesi bünyesinde görevlendirilmesinin ödüllendirmeyle bir ilgisi olmadığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2014, 03:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474