banner564

‘İşbirliği yapalım’

Maraş’ın sözde yeni başkanı Yuannu Kıbrıslı Türklere ortak mücadele mesajı gönderdi

‘İşbirliği yapalım’
banner598

 Geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimde, sözde “Maraş Belediyesi”nin yeni başkanı seçilen Simos Yuannu, Kıbrıslı Türklere işbirliği, ortak mücadele ve kardeşlik” mesajı gönderdi.
   Başbakan Ersin Tatar ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’a “Maraş’ın açılmasını durdurup, BM kararları ve barış yolunu tercih etmeleri çağrısında” bulunan Yuannu, Kıbrıslı Türklerin büyük bir bölümünün, KKTC hükümetinin faaliyetleriyle hem fikir olmadığını savundu.
   Tatar ile Özersay’a “faaliyetlere devam etmemeleri, Maraş’la ilgili BM kararları ve barış yolunu tercih etmeleri” çağrısı yapan Yuannu, “hukukun, aynı zamanda bütün Kıbrıslıların menfaatinin orada bulunduğunu” öne sürdü.
   Sözde Maraş Belediyesi’nin faaliyete geçmesi gerektiğini de savunan Yuannu, bu gidişata yönelik somut adımlar atılacağını ifade etti.
  Yuannu bu adımlar arasında Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ten en kısa zamanda Maraş konusu, tehlikeler, önlemler ve izlenmesi gereken politikayla ilgili olarak özel bir Ulusal Konsey toplantısı düzenlemesini istemelerinin bulunduğunu belirtti.
    Yuannu “kentin meselesini vurgulamak aynı zamanda kararların hayata geçirilmesine ilişkin destek talep etmek için, belediye olarak önümüzdeki dönem içerisinde uluslararası ve Avrupa düzeyinde kararlı bir şekilde hareket edeceklerini” de öne sürdü.
   Yuannu “dönüş zamanı için hazırlığı yoğunlaştıracaklarını, aynı zamanda şehrin yeniden inşası ve dönüşle ilgili bütünlüklü planlamayı ve acil eylem planını güncelleyeceklerini” sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474