banner564

İşe yaramaz

Umman Sultanı’nın hediye etmek istediği savaş gemisini beğenmediler

İşe yaramaz
banner598

Umman Sultanı’nın, geçtiğimiz yıl Güney Kıbrıs’ı ziyareti sırasında kendisine gösterilen misafirperverliğe karşılık vereceği hediye savaş gemisi, Rum Yönetimi’ni zor durunda bıraktı.

   Politis gazetesi, “hediye”nin, Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) ihtiyaçları açısından kullanılabilir hale getirilebilmesi için çok para gerektiğini yazdı.

   Gazete, Rum askeri kaynaklarına atıfta bulunarak, Umman Sultanı’nın Rum Yönetimi’ne hediye etmek istediği Umman Kraliyet Deniz Kuvvetleri’ne ait geminin eski teknoloji olduğu ve RMMO’nun ihtiyaçları açısından kullanılabilir olmadığını kaydetti.

 

Gemi 1970 yapımı

 

    Umman’ın Güney Kıbrıs’a hediye etmek istediği geminin 1970 yılında İngiltere’de denize indirildiğini, adı “Al Mubrukah” olarak değiştirildikten sonra 1997’ye kadar Umman Sultanı tarafından kullanıldığını belirten gazete, daha sonra da eğitim gemisi olarak Umman Kraliyet Deniz Kuvvetleri’ne verildiğini bilgisini paylaştı.

   Gazeteye göre, RMMO kaynakları bu gazeteye yaptıkları açıklamada geminin, hem silahları (bir adet 40’lık Bofors ve bir adet ikiz/çifte 20’lik Oerlikon) hem de elektronik donanımı Güney Kıbrıs’ın ihtiyaçları açısından standart dışı. İki adet diesel makinesi olduğundan çok masraflı olan gemi azami 15 knot sürat yapabiliyor. Üzerinde bulunan helikopter pisti RMMO’nun elinde bulunan Agustqa-Westland’lar için uygun değil.
    Daha önce de Yunanistan’ın Güney Kıbrıs’a tam donanımlı iki fırkayteyninden birini vermeyi teklif ettiğini ancak teklifin kabul edilmediğini belirten gazete, şimdi Umman’ın bu bonkör hediyesinin nasıl reddedileceğinin düşünüldüğünü yazdı.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2014, 02:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473