banner564

‘İşgal sona ermeli’

En büyük desteği Türkiye’den gören Filistin’in Dışişleri eski Bakanı Shaath, Rumları memnun edecek açıklamalar yaptı:

‘İşgal sona ermeli’
banner598
 Maddi ve manevi yönden en büyük desteği Türkiye’den gören Filistin’in Dışişleri eski Bakanı ve Fatah Partisi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Nabeel Shaath, Güney Kıbruıs’taki temasları sırasında, Arafat döneminden beri Kıbrıs’taki işgalin (!) sonlandırılması için mücadele verildiğini söyledi.
   Fileleftheros gazetesi, Shaath’ın dün, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Başpiskopos II. Hrisostomos ve bazı siyasi parti liderleri ile bir araya geldiğini yazdı.
   Gazete, Shaath’ın Omiru ile görüşmesinde, Kıbrıs sorunundaki son gelişmelere dair bilgilendirildiğini ve Güney Kıbrıs ile Filistin arasındaki dostane ilişkilere ve karşılıklı desteğe değinildiğini kaydetti.
   Habere göre Shaath, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ile yaptığı görüşmede de, Filistin’in Başpiskopos Makarios, Yaser Arafat ve Naser döneminden beri, bölgenin 3 liderinin “Kıbrıs’taki haksızlığa, kolonizasyona ve işgale son verilmesi” için işbirliği yaptığını söyledi.
   Shaath, Güney Kıbrıs’ın, Doğu Kudüs başkent olacak şekilde bağımsız bir Filistin devleti oluşturulmasına destek verdiğini ve Filistin’in de, Kıbrıs’ın toprak bütünlüğü, birliği ve bağımsızlığı lehinde tavır aldığını kaydetti.
   Shaath ayrıca, AKEL’e, Filistin’e verdiği destekten ötürü teşekkürlerini sundu.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473