banner564

‘İyimser’ hava

Anastasiadis’in ofisi tarafından yaptırılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre Rumların yüzde 56’sı müzakerelerin başlamasını destekliyor

‘İyimser’ hava
banner598

   Güney Kıbrıs’ta gerçekleştirilen bir araştırmanın sonucuna göre, Kıbrıslı Rumların yüzde 56’sı Ortak Açıklama’nın imzalanması ve ardından müzakerelerin başlamasını olumlu değerlendiriyor.
   Fileleftheros Gazetesi’ne göre, Rum Başkanlık Sarayı tarafından gerçekleştirilen bir araştırmanın sonucuna göre, “Kıbrıs sorununda müzakerelerin başlaması konusunda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 56’sı “olumlu” yanıtını verirken yüzde 36’lık bir kesimin “olumsuz” yanıtını verdi.

   Ankette, “Anastasiadis’e ne öneriyorsunuz” sorusuna ise katılımcıların yüzde 71’i “müzakerelere devam etmesi” yanıtını veririken yüzde 24’lük bir kesim ise Ortak Açıklamanın imzalanmasını onaylamadığı görüşünü belirtti.

 

DİKO’lular da destekliyor

 

   Hükümetten ayrılma kararı alan DİKO seçmenlerinin verdiği yanıtların dikkat çekici olduğunu yazan gazete, yüzde 58’inin müzakerelerin başlamasına destek verdiğini, yüzde 38’inin ise olumsuz yaklaştığını vurguladı.
   Gazete, DİKO’nun hükümette kalmasından yana olan katılımcıların oranının yüzde 60 olduğunu, yüzde 27’lik bir kesimin ayrılmasından yana tavır koyduğunu ve yüzde 13’lük bir dilimin de görüş belirtmediğini yazdı.
    DİKO seçmenleri arasında ise hükümette kalma taraftarı olanların oranı yüzde 61, ayrılma yanlısı olanların oranı ise yüzde 34 olarak belirtildi.
   Ankete katılan her on kişiden yedisi de, Güven Yaratıcı Önlemlerin ileri götürülmesinden yana görüş belirtti.
   Gazete, söz konusu araştırmanın hangi tarihler arasında ve kaç kişiyle yapıldığı şeklindeki bilgilere ise yer vermedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 04:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474